ÇANAKKALE’Yİ ZİYARET ETTİK

26.05.2016

Tarihi, milli ve manevi değerlerimizi özümsemek, Çanakkale ruhunu gelecek nesillere aktarabilmek amacıyla 7. ve  8.sınıf öğrencilerimizle Çanakkale’ye gezi düzenlendi.

 Gezinin ilk günü Koca Seyit’in Havran’daki köyü ve anıt mezarını ziyaret eden öğrencilerimiz daha sonra Kaz Dağları’nda kahvaltı yaptılar. Buradan Behramkale’ye geçerek kaleyi dolaştılar. Assos antik limana inerek serbest zaman geçirdikten sonra otele geçildi ve otelde Çanakkale Savaşı ile ilgili kısa bir ders yapıldı.

İkinci gün Gelibolu Yarımadası’na geçilerek Şehitlikleri ziyaret ettiler. Çanakkale Savaşı’nın önemini, geri dönmeyi düşünmeyen Mehmetçiklerin korkusuzca ölüme gittiği 57.Alay Şehitliği’ni, Conkbayırı’nı, Anafartalar’ı,  Şahindere Sargı Yeri Hastane Şehitliği’ni, Bigalı Köyü’nü, Atatürk’ün yaralandığı cephe ve Şehitler Abidesi’ni görerek, ders kitaplarında okumuş oldukları bilgileri yerinde öğrenme fırsatı buldular.

Sosyal Bilgiler öğretmeni Tuğba Avcı ve Satı Onsekiz’in önderlik ettiği geziye katılan 7. ve 8. sınıf öğrencilerimize, emeği geçen Şule Dalkiz, Gökhan Kurt, Murat Akyalçın ve Ekrem Aydoğan öğretmenlerimize de teşekkür ederiz.