YEREL DÜZEYDE ÇOCUK İSTİSMARINI VE İHMALİNİ ÖNLEME ÇALIŞTAYI-III

03.06.2016

Eskişehir Valiliğinin himayesinde, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği, Atayurt Okulları ve Eksi 25 Derneği’nin desteğiyle 31 Mayıs- 2 Haziran 2016 tarihleri arasında Yerel Düzeyde Çocuk İstismarını Ve İhmalini Önleme Çalıştayı-3 başarı ile gerçekleştirildi.  Çalıştaya 35 kurum ve kuruluştan 120 Kişi katılmıştır.

Açılış konuşmalarını, Atayurt okullar genel Müdürü Hikmet ERTÜRK,  İl Milli Eğitim Müdürü Necmi ÖZEN, Vali Yardımcısı Günhan YAZAR yapmışlardır.

Çalıştay; “Sanal Ortamda Çocuk İstismarına Genel Bakış” başlıklı panel ile başladı. Başkanlığını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat AYDIN’ın yaptığı panelde Anadolu Ün. Bilgisayar Öğr.Tek. Eğt. ABD. Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Ferhan ODABAŞI “Dijital Vatandaşlık Hemen Şimdi’’ konusunda; Anadolu Ün. Bilgisayar Öğr. Tek.  Eğt.  ABD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz AKBULUT ise   “Siber Zorbalık” konusunda bilgi verdi.

 

 ‘Mevzuat Ve Sanal Ortamda Çocuk İstismarı’ adlı ikinci Panelde;  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özden AKKAYA başkanlık etti. Çocuğun Ticari ve Cinsel Sömürüyle Mücadele Ağı Koordinatörü Av. Şahin ANTAKYALIOĞLU,’ Online Ortamda Ticari Cinsel Sömürü’ konusunda; ÇAÇAv Çocuk alanında Çalışan Avukatlar Ağı adına Av. Özgür ERALP,  “İnternet Ortamında Çocuk İstismarıyla İlgili Mevzuat ve Uygulamalar” konusunda bilgi verdi.

            Sanal Ortamda Çocukların Güvenliği adlı 3. Panelde, Atayurt Okulları Genel Müdürü Hikmet ERTÜRK başkanlık etti. Panelde, Ankara Ün. Tıp Fak. Çocuk Sağ. ve Hast. Uz, Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği adına Dr. Seda TOPÇU  “İnternet Ortamında Mevcut Durum ve Çocukların Rehabilitasyonu” konusunda, ,  Bilgi Güvenliği Derneği adına Mehmet Ali İNCEEFE “Sayısal Gündem 2020 Çevrimiçi Çocuk İstismarını Önleme Çalışmaları” konusunda bilgi verdi.

Sanal Ortamda Çocuk İstismarının Önlenmesi İle İlgili Çalışmalar adlı son panelde, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi ÖZEN başkanlık etti. Panelde Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü adına Şenol DEMİRHAN “Milli Eğitim Bakanlığının Yaptığı Çalışmalar” konusunda, Van Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürü adına Dr. İbrahim SARI “Uluslararası Düzeyde Çocuk İstismarıyla Mücadeleye Bakış” konusunda RTUK adına Nuran YARDIMCI “Avrupa Konseyi Düzenlemeleri Kapsamında Dijital Ortamda Çocukların Hakları” konusunda bilgi verdi.

 

Çalıştayın ikinci günü katılımcılar tartışma gruplarına ayrılmışlardır. Bu gruplar Prof. Dr. Ferhan ODABAŞI ve Yasemin TÜMKAYA KARAKAYA, moderatörlüğünde “Sanal Ortamda Çocuk İhmalini ve İstismarını Önleme Eğitim Tartışma Grubu;  Nuran YARDIMCI ve Burak KARAKAYA’nın moderatörlüğünde “Sanal Ortamda Çocuk İhmalini ve İstismarını Önleme Diğer Kurumlar Tartışma Grubu; Av. Şahin ANTAKYALIOĞLU ve H. Buket ÖZKAN moderatörlüğünde “Sanal Ortamda Çocuk İhmalini ve İstismarını Önleme Hukuk Tartışma Grubu;  çalışmalarını yürütmüşlerdir.

Çalıştayın son günü 02.06. 2016 tarihinde  kapanış toplantısında;

Çalışma Grup sunumları Tuğba ALTINTAŞ, Sultan KOŞMAZ, Yelda HARMANKUYU  tarafından Çalıştay sonucunda elde edilen raporlar sunuldu ve tüm katılımcılar tarafından onaylandı.

Kapanış konuşmaları Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi ÖZEN, Atayurt Okulları Yönetim Kurulu Başkanı M. Fevzi YALÇIN, Eskişehir Valisi Güngör Azim TUNA tarafından gerçekleştirildi.