AGGZ, ATAYURT GENÇ GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ

07.06.2016

İrlandalı yazar George Bernard Shaw’un girişimcilere ilham veren güzel bir sözü vardır : “Bu dünyada ayakta kalabilenler yataktan kalktığı andan itibaren istedikleri koşulları arayan ve bulamadıkları takdirde onları yaratanlardır.”

Düşünen, sorgulayan ve üreten bir nesil yaratmayı temel ilkeleri olarak belirlemiş olan Atayurt Okulları Anadolu/Fen Lisesi Girişimcilik Kulübü öğrencileri bu ilkelerden yola çıkarak bir ilki gerçekleştirdiler ; AGGZ, ATAYURT GENÇ GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ

3-5 Haziran 2016 tarihlerinde Turunç Otel’de gerçekleşen zirvede Atayurtlu gençlerin yanısıra, İstanbul Erkek Lisesi, Bursa Şahinkaya Fen Lisesi ile Eskişehir ETİ Sosyal Bilimler, Fatih Fen, Fatih Anadolu, Eskişehir Anadolu ve Doğa Koleji'nden öğrenciler zirveye katıldılar. Zirvede Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, SARAR ve Kütahya Porselen komitelerinde oluşturdukları takımlar ile ;

  • Porsuk çevre kıyısı ve yeşil alanlarda kabuklu yemiş yenmesinin ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi,

  • Dikim atölyelerindeki çalışma esnasında oluşabilecek iş kazalarının önüne geçilip çalışma saat sayısındaki kayıpların önlenebilmesi,

  • Bisküvi haline gelmiş seramiklerin sırlanması sırasında kuşların yaydığı tozların yapışmasından dolayı benek şekilde lekelerin oluşmasının önlenmesi,

sorunlarına çözüm aradılar ve kurumların yetkililerinden oluşan jüri üyelerine çözümleri ile ilgili sunumlarını yaptılar.

Atayurt Okulları Kurucu Temsilcisi Ahmet YALÇIN yaptığı açılış konuşmasında; Kurum olarak, akademik üstün başarının yanı sıra öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmelerine olanak tanıyan, onları gelecekteki hayatlarında daha mutlu ve başarılı olmalarını sağlayacak özelliklerini geliştirebilecekleri  bir eğitim-öğretim ortamı yaratmanın asıl hedefleri arasında olduğunu dile getirmişlerdir.

Aynı zamanda katılımcılara, aralarında Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral SÜRMELİ, Turkcell Türkiye Gruplar Satış Başkanı İsmail BÜTÜN, Termal Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet OĞUZMAN, ESOGU Elk-Elkt. Müh. Bölüm Başkanı Prof.Dr.Osman PARLAKTUNA, EF Okulları Türkiye Ürün Müdürü Onur BALABAN, SARAR Fabrikaları Klt.Kntr.Müdürü Yavuz ÇETİN  ve genç oyuncu Zeynep Tuğçe BAYAT’ında bulunduğu konuk konuşmacılar kendi başarı hikayelerinden yola çıkarak gençlere hayata atılırken nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda ışık tutarlarken, girişimcilik konusundaki deneyimleri üzerinden hiçbir zaman unutamayacakları ipuçları verdiler.

Komite çalışmalarından arta kalan kalan sürelerde ise farklı farklı şehirler ve okullardan gelen gençler birbirleri ile kısa sürede kaynaşırlarken, günlük çalışmalardan sonra şehrimizin önemli yerlerini birlikte gezdiler. Gala Yemeği yediler ve Atayurt Okullarında düzenlenen Gala Eğlencesinde günün yorgunluğunu attılar.

Bu nitelikli Zirveye destek veren Atayurt Okulları Kurucu Temsilcisi Ahmet Yalçın’a, Zirveye sponsorluk desteği veren tüm firma ve kuruluşlara, tüm konuk konuşmacılara, ilimizden ve diğer illerden Zirveye katılan öğrenci ve onları destekleyen ailelerine, büyük bir girişimcilik örneği göstererek bu hayali gerçekleştiren Girişimcilik Kulübü Başkanı Yiğithan ÇOKAYGİL ve diğer tüm üyelerine, okul yönetimimiz ve öğretmenlerimize, Proje Danışmanı Kimya Öğretmeni Feriştah Keskin'e teşekkür ederiz.