6.MATEMATİK LİGİ KAPANIŞ TÖRENİ

09.06.2016

“Matematik yaşamın soyutlanmış biçimidir.” Şeklinde yapılan tanım herhalde en gerçekçi ve geniş haliyle matematiği ifade eder. Matematik Bilimi ciddi bir iştir. Ama aslında asık yüzlü ve korku duyulan bir disiplin olmayıp, tersine yaşam gibi eğlenceli, neşeli ve insanı dinlendiren uğraş alanıdır. Matematiği sevmek, bilmek ve onu yaşamda kullanmak insanı ayrıcalıklı yapar. Bilindiği üzere, matematik dersi genel olarak öğrencilerin korkulu rüyasıdır ve birçok öğrenci matematikte başarısızdır. Oysa matematiksel düşünebilme, soyutlama, çıkarım yapma, sonuçları öngörme, modelleme ve planlama becerileri çağdaş insan için mutlak gereksinimlerdir. Bu düşünce ile Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi 2010 yılında “ATAYURT MATEMATİK İÇİN YOLA ÇIKIYOR” sloganı ile birçok projeyi başlatmıştır. Matematik projelerinden biri olan matematik ligi gelenekselliğini koruyarak devam ediyor.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında 6. Matematik Ligi maçlarına 9.sınıflar final maçı 14 Mart Dünya Pi Günü’nde gerçekleşirken, 10.sınıflar final maçı 08 Haziran’da gerçekleşti. Matematik Kulübünün bir Eğitim Öğretim yılını başarıyla kapattığı bu günde iki şampiyon takım zeka oyunları ile keyifli bir maç gerçekleştirdiler.

6.MATEMATİK LİGİ ŞAMPİYON TAKIMLARI:

10.SINIFLARDA DETERMİNANT TAKIMI

- GAMZE İREM POYRAZ

- CEM SARPKAYA

- KEMAL BERK BARUT

- SERENAY SÜTÇÜ

- ALPEREN RAİF ÇAKMAK

- MELEK TİFTİK

- GÜL SU BULUT

9.SINIFLARDA DETERMİNANT TAKIMI

- HACER SELİN AVCI

- GÖKAY ÖZBAY

- EKİN ŞÜKRÜ BÖRİ

- EMRE TURHAN

- UTKU BERK AYDIN

- ULAŞ TAŞ

- ALPEREN ÇAĞLAR

- TAHA UTKU ZEYBEK

Matematik Ligi, Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi öğrencileri arasında takım olma anlayışını geliştirmek, problemler üzerinden çoktan seçmeli değil, çoğul düşüncelerle çözümler üretebilme becerisini kazandırmak için tasarlanmıştır.

Matematik Liginin İşleyişi;

-Matematik Ligi büyük ölçüde futbol ligi mantığına dayandırılmıştır.

-Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi statüsündeki sınıflar yarışmaya katılabilir.

-Her sınıftan 7 ( 4 asil 3 yedek ) öğrenci seçilerek yarışmaya başvurulur.

-Sınıflar takımlarını oluşturarak Matematik Ligi başvuru formunu doldurarak 9.sınıflarda toplam 10 takım elemanı, 10.sınıflarda 10 takım elemanı Matematik Ligi Yürütme Kurulu’na bildirilir. Bildirilen 7 kişilik takım elemanları sabittir ve değiştirilemez.

6.Matematik Ligi şampiyon takımların ödül töreni sona erdikten sonra dünyanın en prestijli ve zorluk derecesi yüksek yarışmalarından olan AMC 10 (ABD Matematik Birliği Uluslararası Matematik Olimpiyatları ) katılım sertifikaları verilmiştir. AMC 10 Yarışmasında;

-MEHMETCAN KIRBAŞ

-VEDAT CAN AKIN

Yüksek skorlarından dolayı Olimpiyat Komitesi tarafından özel ödüllerini almışladır.

XII. Bilim Temelli Bilgi Olimpiyatlarında dünya derecesi alan öğrencilerimizin madalya ve sertifikaları verilerek tören başarılı bir şekilde sona ermiştir.