ATAYURT'TA CUMHURİYET İZCİ KAMPI

31.10.2016

Atayurt Okulları Cumhuriyetimizin 93.cü yıl dönümünü Okul bahçesinde gerçekleştirilen “Cumhuriyet İzci Kampı” ile kutladı.

Eğitim Öğretim yılının başında 5. sınıfların ders programına alınan İzcilik dersi ile atılıma geçen Atayurt İzci Kulübü, 5.ve 6.sınıflardan toplam 68 öğrenci, 6 öğretmen ve 15 yetişkin Ergin İzcinin katılımıyla “Cumhuriyet İzci Kampı”nı gerçekleştirdi.

28 Ekim Cuma günü saat 13.00 de çadırların kurulması ve açılış töreniyle başlayan kampta;  Atayurtlu izciler, telsizle haberleşme eğitimi, izci oyunları, spor oyunları ve resim çalışmalarından oluşan çeşitli istasyonlarda eğitim almaya başladılar.

Akşam yemeğinin ardından yakılan kamp ateşinin etrafında toplanan izcilerimiz, kendi hazırladıkları  program ile gönüllerince eğlendiler.

29 Ekim Cumartesi günü sabah erkenden kalkan öğrencilerimiz, Cumhuriyet Yürüyüşünün ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladılar ve eğitimlerine kaldıkları yerden devam ettiler.

Cumartesi günü saat 16.00 da gerçekleşen Kapanış Töreniyle bir sonraki kampta buluşmak için sözleşen izcilerimiz ilk kamplarını gerçekleştirmiş olmanın verdiği gurur ve mutlulukla okuldan ayrıldılar.