YILIN İLK ULUSLARARASI ALTIN MADALYASI ATAYURTLU BURÇAK MEŞELİKAŞ'TAN GELDİ

01.11.2016

Özel Atayurt Ortaokulu öğrencimiz Burçak MEŞELİKAŞ, Yunanistan'da düzenlenen  İnternational Swimming Nireas Orestiada 2016 Yarışlarında altın madalyanın sahibi oldu.

Avrupanın pek çok ülkesinden yüzlerce sporcunun katıldığı turnuvada, 13 yaş kızlarda 50 metre kelebek , 50 metre sırt ve 100 metre serbest branşlarında havuza giren sporcumuz, 50 metre kelebek ve 50 metre sırtta ŞAMPİYON  olarak şanlı bayrağımızı göndere çektirip,  İstiklal Marşımızı, Cumhuriyetimizin 93.cü kuruluş yıldönümünde, hem de ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün doğduğu topraklarda tüm Avrupa'ya dinletti.

Sergilediği performansla izleyenleri ve rakiplerini kendine hayran bırakan Burçak Meşelikaş, 100 metre serbest yarışında ise birinciliği kıl payı kaçırırken, kazandığı gümüş madalya ile göğsümüzü bir kez daha kabarttı.

Aynı turnuvada  11 yaş  erkeklerde 50 metre serbest  yarışlarına katılan diğer Atayurtlu  sporcumuz Ege ERTEN, birbirinden zorlu rakiplerin arasında 3.cü olarak ülkemize bir de bronz madalya kazandırdı.

Elde ettiği derecelerle Atayurtlu sporcuların kazandığı uluslararası başarılara bir yenisini daha ekleyen öğrencilerimiz, Atayurt Ailesini büyük bir gurur ve mutluluğa boğdu.

Gelecekte daha büyük başarılara imza atacağından emin olduğumuz öğrencilerimizi  ve çalıştırıcılarını kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.