ÖZEL ATAYURT ANADOLU/FEN LİSESİ BERKELEY-STANDFORD ÜNİVERSİTELERİ ve SİLİKON VADİSİ GEZİSİ'NDEN YURDA DÖNDÜ

08.11.2016

Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi Matematik ve Yabancı Diller Kulüplerinin ortaklaşa yürüttükleri “AMERICAN DREAM” adlı proje öğrencilerin üniversite hazırlık sürecinde hedeflerini belirlemelerini kolaylaştırmak ve ilgi duydukları öğrenim programları hakkında doğru, ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla 23 Ekim-01 Kasım 2016 tarihleri arasında başarı ile gerçekleşti.

23 Ekim 2016 Pazar gecesi yola çıkıldı ve aynı gün akşam saatlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Kalifornia Eyaleti’nin San Francisco şehrine varıldı. 4 Ekim Pazartesi günü California Academy of Sciences müzesinde keyifli zaman geçirildi. Müze ziyaretinin ardından San Francisco şehri gezildi. 25 Ekim Salı günü Berkeley Üniversitesi’ne gidildi. Üniversitenin girişinde ekibimiz, Berkeley Üniversitesi Türk Öğrenci Birliğinden İlbey KARAKURT ve Canan BAŞARAN tarafından karşılandılar. Bu iki öğrenci ile birlikte kampüs turu yapıldıktan sonra öğle yemeğinde Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Ömer SAVAŞ ve Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Özlem AYDUK ile Bilgisayar Bilimi ve Matematik Lisans Öğrencisi Beren OĞUZ ve Makine Mühendisliği Doktora Öğrencisi Semih Ege BEZCİ tarafından Berkeley Üniversitesi hakkında bilgiler verildi. Öğleden sonra da ünlü Alcatraz Hapishanesi gezildi.

26 Ekim Çarşamba günü Standford Üniversitesi ziyaret edildi. Üniversitede Türk Öğrenci Birliğinden Berkin DÖRTDİVANLIOĞLU tarafından karşılanan ekibimizle birlikte kampüs turu yapıldı. Öğle yemeğinde Institutional Researcher B. Pınar BASIM ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Ali YAYCIOĞLU tarafından üniversite ile ilgili bilgi verildi. Öğleden sonra Silikon Vadisine geçildi. Öncelikle Google'da çalışan Türk mühendisi Yiğit BOYAR’dan Google ile ilgili bir saatlik brifing alındıktan sonra Microsoft’ta geçen ekibimiz orada kendilerini karşılayan Kim Dault’tan Sanal Gerçeklik Gözlükleri ve 3D Yazıcılarla ilgili bilgilendirildi. Son olarak Facebook “Thumbs Up” bilboardı ziyaret edilerek gün tamamlandı. 27 Ekim Perşembe sabahı Las Vegas’a uçan ekibimiz tarafından Las Vegas Strip bölgesinde dünyaca ünlü yerleri ziyaret edildi.

28 Ekim Cuma günü Grand Canyon Helikopter turu esnasında Lake Mead, Colorado River, Hoover Dam ve Grand Canyon’un en derin kısmını görme fırsatı yakalandı. Bir sonraki gün Los Angeles’a geçerek Beverly Hills bölgesinde Hop On Hop Off otobüsleri ile şehir turu yapıldı. 30 Ekim Pazar gününü dünyanın en ünlü eğlence parklarından biri olan Universal Studios Hollywood’da geçiren ekibimiz parkın kapanış saatine kadar keyifli zaman geçirdiler. 31 Ekim Pazartesi California Science Center Müzesi’ni ziyaret edildi. Akşam Party Van ile Cadılar Bayramı eğlenceleri sebebiyle hoş vakit geçirme fırsatı bulundu.

01 Kasım Salı günü, dönüş hazırlıklarına başlanıldı ve 02 Kasım 2016 Çarşamba günü akşam saatlerinde yurda geri dönüldü. Geziye katılan öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.