ATAYURT AİLESİ OLARAK ATAMIZI ANDIK

10.11.2016

Yine bir 10 Kasım sabahında ve yine matem doluyduk. Çünkü bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunun, ülkemizi düşman işgalinden kurtaran büyük liderin, ülke bağımsızlığının müjdeleyicisi olan Atamızın aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümüydü. Atamızın bizler için yaptıklarının değerini, öğrencilere kavratmaya çalışmak ve ona olan ebedi saygı ve şükranlarımızı tekrarlamak amacıyla bu yıl da Özel Atayurt Okulları olarak çeşitli etkinliklerle  Atamızı andık.

AKM’de, Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı zümresi tarafından hazırlanan program, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına yapılan saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile başladı. Anma töreni, okulumuz tarih öğretmeni Can Destire’nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Daha sonra Türk Tarih Kurumuna ait Atatürk kısa filmi izlendi. Ardından  Atayurt Anadolu ve Fen Lisesi Kültür Edebiyat Kulübünün hazırladığı Atatürk slaytını,  törene katılan öğretmen ve öğrenciler duygu dolu anlarla izlediler. Son olarak ise okulumuzun müzik öğretmenlerinden Erhan Yarbaş’ın hazırladığı Atatürk Oratoryosu sahnelendi ve anma töreni sona erdi. Tüm bu etkinlikler ile Atamız, 78. ölüm yıl dönümünde sevgi, saygı ve şükranlarla okulumuzca anıldı.

Okulumuzun Türk Dili ve Edebiyatı zümresi başta olmak üzere törende emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere Atayurt Ailesi olarak teşekkürlerimizi sunarız.