ATAYURT ANADOLU/FEN LİSESİ MUNISH 2016 KONFERANSINDAN DÖNDÜ

11.11.2016

“To dream anything that you want to dream. That is the beauty of the human mind. To do anything that you want to do. That is the strength of the human will. To trust yourself, to test your limits. That is the courage to succeed.”   Bernard Edmonds                               

“Hayal kurmak ve istediğin şeyi hayal etmek. Bu insan zihninin güzelliğidir. Yapmak istediğini yapmak...Bu, insan isteklerinin gücüdür. Kendine güvenmek ve limitlerini test etmek...Bu da başarmak için cesarettir." Bernard Edmonds

Model United Nations, lise öğrencilerimizin tüm  okul yaşamları boyunca katılabilecekleri en prestijli akademik etkinliktir. Model United Nations, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışmaktadır.
MUN, üniversiteler, eğitim kuruluşları ve dünyanın pek çok akademik otoritesi tarafından öğrenciler için en prestijli akademik aktivite olarak kabul edilmektedir. MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletler’e gönderilmektedir. 

Model Birleşmiş Milletler Kulübü’ne (MUN) katılan öğrenciler, önemli dünya meseleleri hakkında bilgi edinirler. Yaptıkları araştırma, münazara ve yazı çalışmaları sonucunda sorunlara gerçekçi çözümler üretirler. Tüm bu çalışmalar İngilizce yürütülür. Kulübe üye olmak gönüllülük ilkesine bağlıdır. Bu öğrenciler kendileri gibi yüzlerce başka öğrencinin bulunduğu yerel ve uluslararası konferanslara katılırlar. Dört gün süren bu konferanslarda öğrenciler önceden belirlenmiş bir ülkeyi temsil ederler. Diplomat kimliğine girip diğer temsilci öğrencilerle tanışır ve konuşurlar. Dil ve bilgi becerilerini kullanır, üstlendikleri pozisyonu taşırlar.
Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü (MUN CLUB) olarak dört yıldan beri öğrencilerimizle Türkiye, Hollanda, Amerika, Fransa ve İrlanda’da konferanslara katıldık ve değişik ülkeleri temsil ettik. 

Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının ilk konferansı olan Den Haag, Hollanda’da XXVI. MUNISH 2016 (01 KASIM 2016  – 08 KASIM 2016) konferansını başarıyla tamamladı. Konferansa 44 okul, 1200 delege, 16 ülke katılmıştır.

Konferansı başarı ile tamamlayan Atayurtlu genç diplomatlar AMSTERDAM’DA VAN GOGH MUSEUM, ANNE FRANK, DEN HAAG’TA MH (MAURITSHUIS KRALİYET RESİM GALERİSİ) BARIŞ SARAYI, PARLEMANTO BİNASINI VE ROTTERDAMI gezerek sanat ve kültürel gezi turlarını tamamlayarak dönüş yapmışlardır. Projeye katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyoruz.