DOKUNULABİLİR MATEMATİK MATEMATİĞE YENİ BİR KAPI AÇIYOR

21.11.2016

Merkezi, Almanya’nın Frankfurt şehrinde bulunan Matematikum Müzesi, İstanbul’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde 20 istasyon ile interaktif bir sergi düzenlemiştir.

Sergi dolaysız şekilde şaşırmaya ve düşünmeye teşvik etmektedir. Tüm bilimlerin en soyut yanlarını duyularla algılanabilir şekilde ortaya koymakta ve matematiği, ön bilgisi olmasa da tüm yaş grupları için anlaşılabilir kılmaktadır.
“Dokunulabilir matematik matematiğe yeni bir kapı açıyor” sloganıyla açılan bu sergiyi öğrencilerimizle ziyaret ettik. Atayurtlu öğrenciler 20 deney üzerinde oyun oynar gibi matematiği deneyimlediler. Öğrencilerimiz üçerli gruplara ayrılarak, puzzle yaptılar, köprüler kurdular, sayısız kez kendilerini aynada yansıtıp, sabun köpüğü deneyleri yaptılar.

Yaklaşık bir buçuk saat süren interaktif Matematik eğlencesi sonunda Almanca tebrik rozetleri alan öğrencilerimiz daha sonra İstanbul Oyuncak Müzesi’ne doğru yola çıktılar. Geçtiğimiz sene “Çanakkale Zaferinin 100. Yılı” kutlama programları çerçevesinde Sunay Akın okulumuza gelerek öğrencilerimiz ile buluşmuş ve İstanbul oyuncak müzesine bizleri davet etmişti.

İstanbul Oyuncak Müzesi 23 Nisan 2005 yılında şair/yazar Sunay Akın tarafından kurulmuştur. 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerinin sergilendiği müze tarihi bir köşkte konumlanmıştır.

Öğrencilerimiz İstanbul oyuncak müzesinin katlarını dolaşırken zamanda küçük bir yolculuğa çıktılar. Bu yolculuk onları 2.Dünya savaşından uzay yolculuğuna, Tuncay terzihanesinden tren garlarına taşırken tarihe de hoş bir tanıklık yapmalarını sağladı.

Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Matematik öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.