7. MATEMATİK LİGİ BAŞLIYOR

01.12.2016

‘’ATAYURT’TA MATEMATİK İLE SONSUZ∞ DÜŞÜN’’

Matematiği sevmek, bilmek ve onu yaşamda kullanmak, insanı ayrıcalıklı yapar. Bilindiği üzere matematik dersi, genel olarak öğrencilerin korkulu rüyasıdır ve birçok öğrenci matematik dersinde başarısızdır. Oysa matematiksel düşünebilme, soyutlama, çıkarım yapma, sonuçları öngörme, modelleme ve planlama becerileri çağdaş insan için mutlak gereksinimlerdendir. Bu düşünce ile Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi 2010 yılında “Atayurt Matematik İçin Yola Çıkıyor’’ sloganı ile birçok projeyi başlatmıştır. Matematik projelerinden biri olan matematik ligi, gelenekselliğini koruyarak devam ediyor.

Matematik Ligi, Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi öğrencileri arasında takım olma anlayışını geliştirmek, problemler üzerinden çoktan seçmeli değil, çoğul düşüncelerle çözümler üretebilme becerisini kazandırmak için tasarlanmıştır.

"Atayurt’ta Matematik İle Sonsuz∞ Düşün"sloganıyla 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 7. Matematik Ligi kuraları çekilerek heyecanlı bir başlangıç yapıldı. Tüm öğrencilerimize "7. Matematik Ligi"nde başarılar diliyoruz.