ATAYURT’TA BUGÜN GÜNLERDEN ŞİİR, BUGÜN GÜNLERDEN ‘BİR GARİP ORHAN VELİ’

09.12.2016

İstanbul’da Boğaziçi’nde,

Bir  fakir Orhan Veli’yim;

Veli’nin oğluyum,

Tarifsiz kederler içinde.
Ölümünün 66. yıl dönümünde Orhan Veli’nin İstanbul’unu ve yaşattığı şiirlerini Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi öğrencileri tarafından Orhan Veli’nin hayatından kesitler sunarak coşkulu bir şekilde "BİR GARİP ORHAN VELİ ŞİİR DİNLETİSİ"adıyla Atayurt Kültür Merkezinde sahnelendi.

İzleyenler tarafından yoğun ilgi gören programımız, Orhan Veli’nin unutulmaz şiirlerinin şarkılar eşliğinde okunmasıyla tüm salonu büyüledi.

Şiir dinletimiz denizin, İstanbul’un, aşkın, hayattaki hayal kırıklıklarına rağmen küçük mutluluklara tutunup büyük dünyalar kurmanın şairi Orhan Veli Kanık’ın hayatından kesitlerin yer aldığı, eserlerinin yorumlandığı, görsel ve işitsel benzersiz bir gösteri ile sona erdi.

"BİR GARİP ORHAN VELİ ŞİİR DİNLETİSİ"ni hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Hilal Şengel ve Hüseyin Şen’e, ses ve ışıkta destek olan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Tolgahan Akın’a, müzik öğretmenimiz Erhan Yarbaş’a, programda emeği geçenlere ve görev alan tüm öğrencilerimize Atayurt Ailesi olarak teşekkür ederiz.