ATAYURTLULAR, KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI DÜNYAYI TURUNCUYA BOYA PROJESİ KAPSAMINDA FLASH MOB ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİLER

12.12.2016

Geçtiğimiz hafta sonu Atayurtlu öğrencilerin katılımıyla “Babalar ve Çocuklar” sloganıyla  gerçekleşen bisiklet turu etkinliğiyle kadına yönelik şiddete tepki çekmek için "Dünyayı Turuncuya Boya"etkinliğinin ilk ayağının gerçekleşmesinden sonra bu hafta sonu da  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Atayurt Okulları  ortak bir etkinliğe imza atarak, kadına yönelik şiddete tepki çekmek amacıyla “Flash Mob Dans Gösterisi” düzenledi.
Birleşmiş Milletler’in (BM),  25 Kasım Kadına Yönelik  Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde başlayıp 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar devam eden “Turuncu Etkinlikler” kapsamında,  Atayurt Okulları ve ESOGÜ işbirliğiyle “Flash Mob Dans Gösterisi” yapıldı. Espark AVM’de gerçekleşen etkinlikte  Atayurt Okulları öğrencileri, müziğin duyulmasıyla birlikte birden dans etmeye başladı. Yaklaşık 5 dakika süren dans gösterisine Espark AVM’de bulunan vatandaşlar yoğun ilgi göstererek alkışlarıyla tempo tuttular.

Daha sonra Atayurtlu öğrenciler konuyla ilgili hazırladıkları bildiriyi kalabalığa okudular. Öğrenciler bildiriyi:

"Biz Atayurtlu Genç Liderler olarak bugün burada BM tarafından düzenlenen ve ‘’Turuncu Etkinlikler’’ çerçevesinde kadına ve kız çocuklarına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılığın önlenmesi için farkındalık yaratmayı amaçladık. Bizlere destek verdikleri için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne ve tüm Eskişehir halkına teşekkür ederiz. Sizleri kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddete hayır demeye ve dünyayı turuncuya boyamaya davet ediyoruz."şeklinde beyan ettiler.
Flash Mob Dans Gösterisi’nin ardından öğrenciler hep bir ağızdan “Kadına Şiddete Hayır” diyerek, havaya turuncu balon fırlattılar.