GELECEĞİN LİDERİ PINAR SEZGİN

16.12.2016

Best Delegate, bir lise MUN konferansında tanışan Ryan Villanueva ve Kevin Felix Chan tarafından 2010 yılında ABD’de kurulmuş bir şirkettir. Best Delegate, dünyayı gezip, farklı okullarda workshoplar ve ABD’de dünyanın en prestijli üniversitelerinde yaz okulu programları düzenleyerek aynı zamanda kurduğu internet sitesi üzerinden öğrencilere yazılı materyaller sağlayarak ve bu makaleler aracılığı ile MUN eğitimi vermeyi amaçlar.

Best Delegate her sene eylül ayında kendi tanımıyla “Medya Ortağı” adını verdiği makale yazarlarını ve editörleri işe almak için başvurularını açar ve internet aracılığı ile başvuru sahipleri ile mülakatlar yapar. Başvurular öğrencilik hayatı boyunca MUN ile yakından ilgilenmiş lise ve üniversite öğrencilerine açıktır.

Özel Atayurt Fen Lisesi 11.sınıf öğrencilerimizden Pınar Sezgin, 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı kapsamında medya ortaklarından biri olmak için başvurdu ve Eylül ayı içerisinde Skype üzerinden mülakatlarını tamamladı. Seçilen 6 medya ortağından biri olmaya hak kazandı ve bir makale yazarı oldu.

Öğrencimizin ilk makalesi 17 Kasım 2016’da Best Delegate’in internet sitesinde yayınlandı ve kasım ayı içerisinde sitede en çok okunanlar listesinde ilk 3’e girdi. Her ay yayınlanmaya devam edecek olan makalelerine www.bestdelegate.com 'dan ulaşabilirsiniz.

Öğrencimizi başarısından dolayı kutluyoruz.

5 Common Mistakes to Avoid as A New Delegate in Model U.N.

by PINAR SEZGIN on NOVEMBER 17, 2016

If you are new to Model UN, chances are you will find this extra-curricular to be quite the challenge. like most of us who started, you’re probably trying to put together all of the pieces. While knowing what to do in MUN is important, it’s especially important for beginners to know exactly what NOT to do, and which specific mistakes to avoid in committee.Being in a different environment, meeting with other people, and facing difficult situations can put you under a tremendous amount of stress, it could cloud your judgment both before, and during the committee. While, nobody is perfect and everyone makes mistakes sometimes. Identifying some common mishaps and actively trying to avoid them, will ensure the best possible time for yourself.

Without further ado, here are 5 common mistakes you could make, and how to avoid them;

IMG_0009