ATAYURT'TAN ULUSLARARASI BÜYÜK BAŞARI

29.12.2016

ATAYURT OKULLARI, "ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI 3.BİLİM VE KÜLTÜR ŞENLİĞİ PROJE YARIŞMASI"NDA 2.'LİK ÖDÜLÜNÜ ALDI.

Şanlıurfa’da bu sene 3.sü düzenlenen uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği Proje Yarışması GAP Arena Kapalı Spor Salonunda yerli ve yabancı çok sayıda konuğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Şenliğin açılışına Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Vali Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sait Kaya, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ramazan Taşaltın, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı İbrahim Erdoğan, GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, Vali Yardımcıları Tarık Açıkgöz ve Ufuk Akıl, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, yurt dışından gelen konuklar, diğer illerden gelen öğrenciler ve Şanlıurfalılar katıldı.

Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları, Türki Milletler ve Balkanlarda öğrenim gören öğrencilerin ve öğretmenlerin ortak bir platformda buluşmalarını, çalışmalarını ve tecrübelerini paylaşarak Türk Dünyasında yeni bilim adamları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Başta ülkemiz olmak üzere bu yıl da yarışmaya Azerbaycan, Bayır-Bucak Türkmenleri, Başkurdistan, Rusya Federasyonu’ndan, Dağıstan, Kırım, KKTC, Kosova, Moldova, Makedonya, Romanya, Bosna-Hersek, Kazakistan, Bulgaristan’dan gelen küçük mucitlerimiz yarışmaya 1200 proje ile katıldı. Katılan projeler arasından okulumuz 7.sınıf öğrencilerinden Aybars Arı ve Eralp Baysal’ın projeleri jüri tarafından sergilenmeye layık görülen 100 proje içerisinde yer aldı.

 

 

Finale kalan 100 projeden de öğrencimiz Aybars Arı’nın “Yangında Akıllı Kaçış Projesi” tasarım dalında Dünya 2.si olmuştur.

Atayurt Ailesi olarak öğrencimizi ve öğrencimize projelerini hazırlamada destek olan öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.