10 KASIM ATA'YI ANMA TÖRENİ

24.01.2017

10 Kasım sabahı bahçede ve Atayurt Kültür Merkezi'nde yapılan törenlerle, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnet ve şükranla andık.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde, Anma töreni  Atayurt okul bahçesinde saat 09.05 geçe saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından  Kültür Merkezi'nde O’nu saygı ve şükranla anmak üzere, okulumuz 4. ve 5.sınıf öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk’ü Anma Töreni, öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Önce 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın söylenmesinden sonra Zeybek gösterisi, Atatürk Oratoryosu ve Atatürk Belgeselinin gösterildiği törende çok duygulu anlar yaşandı.

Okulumuz Genel Müdürü Hikmet ERTÜRK, 1.Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'nı bahane eden yabancı ulusların güzel yurdumuzu yer yer işgal etmeleri ve Mustafa Kemal'in milletiyle birlikte düşmana karşı kahramanca sürdürdüğü İstiklal Savaşı'ndan bilgiler verdi. 29 Ekim 1923' te kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları ve milletiyle birlikte sürdürdüğü olağanüstü çalışmalardan örnekler verdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde, 78 milyonluk bir ulus olarak Atatürk'e çok şey borçlu olduğumuzu söyleyen Genel Müdürümüz, Atamızı anma törenini düzenleyen ve emeği geçen Türkçe Öğretmenleri, Sosyal Bilgiler Öğretmenleri, Müzik Öğretmenleri, 4. 5.sınıf Öğretmenleri ve öğrencileri ile emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.