ATAYURT MUN KULÜBÜ ROBERT KOLEJ MUN (RCIMUN) KONFERANSINI TAMAMLADI

14.04.2017

Artık standart donanımların iyi bir gelecek sunmadaki yetersizliği günümüzde herkesin kabul edeceği bir gerçek. Bunu öğrencilerimize uyguladığımızda, sadece akademik yeterliliğin yaşam ve iş dünyasında eksik kalacağını da öngörebiliriz. ‘Et ipsa scientia potestas est” yani ‘Bilgi Güçtür’, evet ancak sosyal ve iletişim becerilerinin ve yanı sıra ikinci bir dili eklemeden çok etkili olmayacaktır bu motto.

Atayurt Okulları olarak, bu bütünlüğü amaçlayarak kurduğumuz ve her geçen gün güçlenen ve deneyimlenen Model United Nations (MUN) kulübümüzün 2016-2017 Proje Yılı kapsamında Robert Kolej MUN (RCIMUN) konferansını tamamladık. Genel Kurul (Silahsızlanma, Çevre, Politika, İnsan Hakları) Komiteleri, Özel Komite çalışmalarına katılan öğrencilerimiz bir dünya vatandaşı sorumluluğu alarak başka ülkelerin (Pakistan, İzlanda, Kolombiya, Santa Lucia) bakış açılarına sahip olarak günümüzün küresel sorunlarına çözümler sundular, çözümün bir parçası oldular ve katkıda bulundular. En önemlisi ise uluslararası bir organizasyonda nitelikli bir topluluğun parçası oldular.

Model Uluslararası Ceza Mahkemesi (MICC)’nde ise 10. Sınıf Öğrencimiz Ceren YALÇIN, Frederick Flick Davasında Judge (Yargıç) olarak görev aldı ve uluslararası hukuk normlarına göre şekillenen duruşmalarda hukuk, adalet ve önyargısız yargılama temelinde hükmün karar vericisi oldu.

Programa yüksek seviyede katkı veren öğrenci grubumuzu ve yıl boyunca Ulusal ve Uluslararası alanda düzenlenen üst nitelikte konferanslarda temsil yeteneklerini sunan ve çaba gösteren tüm MUN Kulübü öğrencilerimizi kutlar, katkılarından dolayı Kurucu Temsilcimiz Ahmet YALÇIN’a, Okul Yönetimimize ve velilerimize teşekkür ederiz.