ÖZEL ATAYURT ORTAOKULU KİMYA DALINDA TÜBİTAK BÖLGE İKİNCİSİ

21.04.2017

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanlığı (BİDEB) tarafından “11.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge Yarışması” ortaokul öğrencilerini Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik gibi temel bilim alanlarında araştırmaya teşvik etmek ve proje hazırlama kültürünü oluşturmak amacıyla düzenlenmiştir. Yarışmaya 12 bölgeden 7 bin 905 proje başvurusu olmuştur. Bursa Bölgesini kapsayan Balıkesir, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Yalova illerinden toplam 322 proje başvurusu online olarak gerçekleştirilmiştir. Jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendirilen projelerden 50 tanesi Uludağ Üniversitesi’ndeki sergiye davet edilmiş ve 3 günlük sergi süresi boyunca jüri tarafından Eskişehir’de yapılacak olan büyük final yarışması için 8 finalist proje seçilmiştir.

11.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bursa Bölgesinde sergilenen 50 eserden 9’u Eskişehir’e aitti. Eskişehir’den katılan eserler arasında öğrencimiz Ata ÖZTÜRK ve Danışman Öğretmeni Seçil ALGÜL’ün “Kırmızı Pancar Turşuları Alzheimer Hastalığına Çare Olabilir mi?” isimli projesi de yer aldı. Bu projeleriyle KİMYA DALINDA BÖLGE İKİNCİLİĞİNİ kazanan öğrencimizi ve öğretmenimizi Kurucu Temsilcimiz Ahmet YALÇIN da tebrik ederek başarılarının devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

KİMYA ALANINDA BÖLGE İKİNCİLİĞİNİ kazanarak ilimizi ve okulumuzu gururlandıran öğrencimiz Ata ÖZTÜRK ve Danışman Öğretmeni Seçil ALGÜL’Ü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.