ATAYURT MUN KULÜBÜ… MUHTEŞEM TÖREN…

22.04.2017

CESARET VE KARARLILIK İLE BAŞLADIĞIMIZ VE 3 YILIN SONUNDA GELDİĞİMİZ NOKTA…

7 ÜLKE, 15 KONFERANS, 248 ÖĞRENCİ...

Bu noktaya gelirken aynı yolda yürüdüğümüz, amaca uygun yürürken öğrenen ve deneyimlenen, deneyimlerini üniversite yaşantılarına taşıyan öğrencilerimiz. Ders saatleri dışında araştırma, üretme süreçleri, açılışlar, konferans oturumları ve belki de dünyanın en şık öğrenci grubu. Tabi ki, uzun yolculuklar, farklı coğrafyalar, farklı tatlar ve sanatsal ya da kültürel başka birçok kazanımlar...

Tüm bunların ışığında ve en önemlisi de bir MUN konferansı, üye öğrencisinin akademik birikim sürecine olumlu etki edecek hangi gelişmeleri göstermesini sağlar :

Bir kaç günlük süreyle farklı milliyetlerden öğrenciler ile bir araya gelme olanağı sağlar. Farklı perspektiflere sahip bu iletişim ve ortam kişisel anlamda gelişmenize ve ufkunuzu genişletmenize yardımcı olur. En önemlisi de bunu ikinci dilde yaparsınız.

Topluluk önünde konuşma çekincesini yenersiniz ve kendinize güveninizi tetikler. Eminim ki her delege ilk yaptığı konuşmayı, bunu yaparken ki heyecanını ancak aynı zamanda da konuşma sonundaki tatmin ve gurur duygusunu hiçbir zaman unutmaz.

Uluslararası sorunların farkına varırsınız. Simülasyonlar diplomatiktir, saygı ve işbirliği tartışmanın en temel unsurlarıdır. Oturumlar her katılımcının mevcut uluslararası organların nasıl çalıştığını anlamalarına ve kendilerinin de dünyamızı etkileyen küresel sorunları çözme de katkılarının nasıl olabileceğine dair bir anlayış geliştirmelerine olanak sağlar.

Liderlik özelliklerinizi ortaya çıkarır. Sorunların tartışma bölümü, çeşitli rolleri kapsayan farklı insan profillerini gerektirir. Örneğin, oturum başkanının çabası tartışmanın mümkün olduğunca üretken olması için yönetmektir. Ayrıca, oturum başkanı konferans sonunda ön plana çıkan delegeleri belirleyeceği için, olumlu değerlendirme becerilerine sahip olmada da önemlidir. Çözüm önerisi üreten ve bu öneriyi sunmak için diğer ülke delegelerini ikna eden bir delege, oluşan grubu çözüm önerisinin amacı doğrultusunda yönlendirip ve motive ederek ayrı bir liderlik becerisi kazanacaktır.

İkna ve araştırma yeteneğinizi geliştirir. Aktif ve sürekli olarak MUN çalışmalarına katıldığınızda, zaman içersinde daha etkili bir konuşmacı olur, düşüncelerinizi ikna edici bir biçimde sunabilirsiniz. Sorunlar ve çözümler ile ilgili yapacağınız araştırmalar sizi doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmanız ve bu bilgiyi çözümleyip kullanmanızda bir yöntem geliştirmenize, analitik bir bakış açısı edinmenize de yardımcı olacaktır.

Öğrencilerimizin kişisel ve akademik özelliklerinin olumlu gelişip güçleneceğine, önlerinde yepyeni bir ufuk açarak farklı bakış açılarına sahip olmalarına olanak sağlayacağına inanarak ve cesaretle kurduğumuz bu kulübümüzün çalışkan ve artık hepsi birer dünya vatandaşı olan öğrencilerini kutlar, bizlere her zaman desteğini arttırarak veren Okul Yönetimimiz ve siz Velilerimize teşekkür ederiz.