ATAYURT’TA 23 NİSAN COŞKUSU

23.04.2017

Özel Atayurt Okullarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97.yılı coşkuyla kutlandı. Okulumuz 3.sınıf öğrencilerinin hazırladığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerimiz hazırlamış oldukları 23 Nisan Oratoryosu’nu sunduktan sonra Artvin ve İzmir yörelerine ait Halk Oyunları ile Modern Danstan örnekler sergilediler.

Töreni büyük bir keyif ve gururla izleyen konuklarımız her gösteri sonunda öğrencilerimizi coşkuyla alkışladılar.

Programın sonunda Atayurt İlkokulu Müdürü Baki CANGÜR, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “23 Nisan’ın, bağımsızlığını ve bütünlüğünü kaybeden milletimizin, bulunduğu çağa ve geleceğe damgasını vuran Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünün en büyük ispatının 97.yılı olduğunu belirtti. CANGÜR, Türk Milletinin kendi özüne dönerek, milli birlik ve beraberlik duygusuyla, milli devlet olmanın onuru ve gururuyla, milli varlığımızı yüceltme azim, karar ve heyecanını 23 Nisan da hissetmesi gerektiğini belirterek bundan dolayı da ATATÜRK’ün 23 Nisan’ı geleceğimizin teminatı, varlık nedenimiz çocuklarımıza armağan ettiğini söyleyerek bütün milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığını sözlerine ekledi. Ardından gösterilerini coşkuyla ve başarıyla sunan öğrencilerimizi, onları hazırlayan sınıf ve branş öğretmenlerimizi kutladı.