ATAYURT OKULLARI ÇANAKKALE'DE

05.05.2017

Özel Atayurt Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri 01-02 Mayıs tarihlerinde düzenlenen geziyle Çanakkale Şehitlerini ziyaret ettiler.

Canları pahasına vatanımızı kurtararak bize bu ülkeyi emanet eden şehitlerimizi ziyaret etmek, hem de sosyal bilgiler dersinde öğrendiklerini pekiştirmek için düzenlenen geziye 7.sınıflardan toplam 32 öğrenci ve 4 öğretmen katıldı. Sosyal Bilgiler öğretmenimizin anlatımlarının yanı sıra profesyonel rehberlerin de eşlik ettiği gezide, öğrencilerimiz ilk gün Çanakkale Savaşlarının geçtiği Tarihi Gelibolu Yarım Adası’ndaki şehitliklerimizi ziyaret ettiler. Dedelerimizin ne zor şartlar altında vatanımızı kurtararak, bizlere bu güzel ülkeyi armağan ettiklerini yerinde gören öğrencilerimiz, şehitlerimizin ruhuna dua etmeyi de unutmadılar.

Gezinin ikinci günü, Çimenlik Kalesi ve Nusret Mayın Gemisini ziyaret eden öğrencilerimiz, türkülere konu olan Aynalı Çarşıyı ve Çanakkale şehir merkezindeki Truva Atını da gördükten sonra, Behramkale'ye hareket ettiler. Burada da tarihi kaleyi ve Athena Tapınağını ziyaret eden öğrencilerimiz, köyde kısa bir turun ardından Eskişehir'e doğru yola çıktılar.

Şehit Atalarını ziyaret etmenin huzuru, yeni yerler görmenin heyecanı ve arkadaşlarıyla geçirdikleri neşeli saatlerin ardından gece Eskişehir'e ulaşan öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.