ATAYURT GİRİŞİMCİLİKTE ZİRVEDE

29.05.2017

ATAYURT GİRİŞİMCİLİKTE ZİRVEDE,

II. ATAYURT GENÇ GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ, AGGZ 2017!

Geçmişten günümüze gelişmeyi, icat etmeyi ve yenilikçi fikirler sunmayı gerektiren girişimcilik dünyasına atılmak aynı zamanda büyük bir risk almayı ve kendini kanıtlamayı da gerektirir.

Amerikalı iş adamı Victor Kiam’ın bu sözü girişimciliğin ne kadar önemli ve kayda değer olduğunu kanıtlar niteliktedir : “Girişimciler, iyi bir fikir için paraları ve itibarlarını ortaya koyup zar atarlar. Girdikleri riskin başarısını ve başarısızlıklarını üstlenirler.”

Öncelikli hedefi içinde girişimcilik ruhu bulunan ve bu ruhu büyüterek ve eğiterek geleceğe taşımak isteyen lise öğrencilerinin daha tecrübeli ve donanımlı bir şekilde bu yolda adımlarını atmasını sağlamak olan Atayurt Anadolu ve Fen Lisesi Girişimcilik Kulübü öğrencileri geçen seneden bu yana emin adımlarla hedeflerine hızla ilerliyor.

Bu sene ikincisi gerçekleşen AGGZ 26-27 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde Turunç Otel’de Eskişehir’in donanımlı okulları ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Atayurtlu öğrencilerin organize ettiği ve yönettiği etkinlikte iş ve sanat dünyasından önemli isimler konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmacıların kendi hayat hikayelerini dinleme, bu hikayeler ve tecrübelerden yararlanarak ileride dahil olacakları yoğun iş dünyası hayatına daha emin basamaklar oluşturma şansı bulunan öğrenciler bu üç gün boyunca kendilerini gerçek bir girişimci gibi hissetti.

Zirvenin ikinci gününde farklı firmalar ve kurumlar (OPET, KVK, ETTOM) tarafından verilen şirket sorunları daha önceden ayrılan gruplar tarafından üzerinde çalışıldı ve çözümler zirvenin son günü öğrenciler tarafından firma yetkililerine sunuldu. Yaptıkları sunumlar ve ürettikleri yeni fikirlerle öğrenciler aynı zamanda projenin uygulanabilirliği, sürdürülebilirliği gibi birçok alanda bilgi sahibi oldular.

Bu sene ikincisi düzenlenen zirveye Türkiye OPET Kurucu Üyesi Nurten ÖZTÜRK, BİSU Kurucusu Ergin Üner, Coca Cola Türkiye Satış Müdürü Emrah KUZUCU, KYK Yapı Kimyasalları Ynt. Krl. Bşk. Onur SÜRMELİ, KVK Gnl. Md.Yrdc. Abdullah EKİCİ, seslendirme sanatçısı Harun CAN ve sanatçı Özgün UĞURLU konuşmacı olarak katılım sağladılar ve genlerle buluşma, tanışma ve onlarla yaşam hikayelerini paylaşma olanağı buldular.

Akademik çalışmalardan ziyade farklı okullardan ve çoğu birbirini tanımayan öğrenciler Trakya Restoranda Gala Yemeği ve Modernity Otel’de Gala Partisi gibi eğlenceli organizasyonlarla kaynaşma, arkadaşlık kurma fırsatını yakaladı ve ekip çalışması gibi uyum gerektiren işlerden kendilerini geliştirdiler.

Bu nitelikli zirveden desteklerini esirgemeyen Atayurt Okulları Kurucu Temsilcisi Sn. Ahmet YALÇIN’a, zirveye sponsorluk desteği veren tüm firma ve kurumlara, konuk konuşmacılara, bu zirveye katılarak içindeki girişimcilik ruhunu ortaya çıkarmak isteyen tüm öğrencilere ve onları destekleyen ailelerine, Girişimcilik Kulübü Bşk. Ulaş TAŞ ve diğer tüm kulüp üyelerine, okul yönetimimiz ve öğretmenlerimize, Proje Danışmanı Kimya Öğretmeni Feriştah Keskin’e teşekkürlerimizi sunarız.