9. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ FİZİK İLK DERS AÇILIŞINI UZAYEVİNDE GERÇEKLEŞTİRDİ

15.09.2017

9. sınıf öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz oryantasyon programında Atayurt Okulları yine bir ilke imza attı. 9.sınıfa yeni başlayacak olan öğrencilerimize temel bilimlerin önemini vurgulamak, bilime olan bakış açılarını şimdiden şekillendirmek ve geleceğe yönelik vizyonlarını geliştirmek adına 2017-2018 eğitim öğretim yılını Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi'nde açan Özel Atayurt Koleji öğrencileri Bilim Deney Merkezi'ndeki uzmanlar tarafından hazırlanan 'Parçacıktan Evrene' isimli atölyeye katıldılar. Atölyede öğrencilere parçacık fiziği, Cern, Higgs Bozonu, Bulut Odası Deneyi, Büyük Patlama, evrenin oluşumu gibi bilimsel konularda etkileşimli bir şekilde eğitimler verildi.

Evrenin gizemli dünyasına yolculuk yapma fırsatı yakalayan öğrenciler Bulut Odası Deneyi ile yıldızlardan yayılan ve sürekli etrafımızda dolaşan fakat gözle ve mikroskopla göremediğimiz parçacıkların izlerini gözlemlediler.

 

Fizik dersi öğretmenlerimiz ve Rehber Öğretmen Gülben ÇAKIR tarafından planlanan etkinlikte öğrencilerimizin Temel bilimlere ve fiziğe olan ilgilerini artırmak amaçlanmış ve fizik dersine farklı bir bakış açısı kazandırılmak istenmiştir