ATAYURT’TA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

28.10.2017

“CUMHURİYETİ BİZ KURDUK, ONU YÜKSELTECEK VE YAŞATACAK SİZLERSİNİZ."

M.KEMAL ATATÜRK

Özel Atayurt Okulları’nda Cumhuriyetimizin 94.yıldönümü coşkuyla kutlandı. Atayurt Okulları Kültür Merkezinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama programı öğrencilerin yanı sıra yoğun bir veli katılımı ile gerçekleştirildi. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla ebediyete göç etmiş şehitlerimizin ve gazilerimizin anısına 1 dk.lık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı söylenerek başlayan törende, M. Kemal Atatürk’ün her alandaki özellikleri danslarla, oyunlarla, dramalarla sergilendi. 7. sınıf öğrencilerimiz, Cumhuriyetin anlam ve önemini, ulusumuz için ifadesini değişik kareografi ve figürlerle anlattılar.

Atayurt Okulları Genel Müdürü Hikmet Ertürk yaptığı konuşmasında, 1.Dünya savaşı sonucu, 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'nı bahane ederek yurdumuzu işgal eden uluslara karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla başlattığı Milli Mücadelenin tüm Anadoluya yayıldığını ve bütün cephelerde halkımızın kahramanca sürdürdüğü Kurtuluş Savaşımızdan örnekler vererek, mazlum Dünya milletlerine de örnek olacak bir İstiklal mücadelesinin sergilendiğini söyledi. Nihayet 9 Eylül 1922'de düşmanın İzmir'de denize dökülmesinin ardından, T.B.M.M'de 29 Ekim 1923'te büyük bir sevgi, heyecan ve coşkuyla Cumhuriyet’in ilan edildiğini belirtti. Böylece yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihteki yerini almış oluyordu.

Ertürk daha sonra, "Cumhuriyet idaresinin demokrasiyle bağdaşan ve geliştiren en iyi sistem olduğunu, kişilerin hak ve özgürlüklerinin ancak Cumhuriyetle güvence altında olacağını belirterek, millet olarak ne zaman tehlikeye düşersek, tıpkı 15 Temmuz 2016'da sergilenmeye çalışılan kalkışma hareketinde olduğu gibi, milletimiz daima Cumhuriyetimize sahip çıkmak azim ve kararlılığı ile her türlü düşmanca tutum ve davranış karşısında yek vücut olarak gereken fedakarlığı gösterecektir" dedi.

Finalde tüm öğrenci, öğretmen ve veliler hep birlikte 10. Yıl Marşı’nı söyleyerek Cumhuriyet coşkusunu yüreklerinde yaşadılar. Atayurt Okulları öğrencileri Atamıza daima “Cumhuriyet’in Koruyucuları ve Bekçileri” olduklarını göstermiş oldular.