ATAYURT GENÇ GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ, AGGZ '18 DE GERİ SAYIMA DOĞRU…

04.12.2017

“Girişimci basit anlamıyla engelleri ve fırsatları ayırt edip her ikisini de kendi avantaja çevirebilendir.” Victor Kiam

1 Aralık Cuma günü Bloombergh HT’de yayınlanan “Çıkış Yolu” programının sunucusu, modaratör ve Anchorman Sami ALTINKAYA, okulumuzun Girişimcilik Kulübü ile buluştu. İlham verici bir hayata ve geniş bir vizyona sahip olan Sami Bey, “asla pes etme ve sabırlı ol” ilkesi ışığında girişimcilik üzerine verdiği tüyolar ile gençlerimize yol gösterdi.

Sami ALTINKAYA kimdir ?

29.12.1971 yılında Isparta’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Isparta’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

Günaydın Gazetesi Ekonomi Servisi’nde başladığı meslek hayatına, Dünya Gazetesi’nde devam etti. Sonraki yıllarda İnter Star TV ve Kanal D Televizyonları Haber Merkezleri’nde Ekonomi Müdürlüğü yaptı. İMKB’ndan para piyasa haberlerini canlı olarak ilk sunan muhabir oldu. Star Ana Haber Bülteni sonunda para piyasaları ile ilgili canlı yorumlar yaptı. Kanal D Televizyonu’nda Türkiye’nin ilk ekonomi programı olan “Ekovizyon” un yapım ve sunuculuğunu üstlendi.

Türkiye’nin ilk haber kanalı olarak açılan NTV de ekonomi programlarını sundu. Dünya Gazetesi- NTV işbirliğindeki Dünya TV Yapım Koordinatörlüğü görevini yedi yıl boyunca sürdürdü.

NTV Televizyonunda “Dünya Gözüyle Anadolu” isimli ekonomi programını hazırladı ve sundu. Cumhuriyetin ilk yılları ekonomi politikalarının anlatıldığı belgesele de imza atan Sami ALTINKAYA, 10 yıl boyunca aralıksız CNN Türk Televizyonu’nda “Çıkış Yolu” programını hazırlayıp sundu.

KOBİ’ler konusunda 22 yıllık tecrübe ile Anadolu’daki başarılı işleri ekrana getirdiği “Çıkış Yolu” programına ‘Türkiye’de Güzel İşler de Oluyor’u göstermek üzere 2011 den beri Bloomberg HT kanalında yayınlamaya devam ediyor. Anadolu’da gerçekleşen kamu ve özel sektör yatırımlarını, projeleri ve Türkiye’nin sanayi altyapısını programlarında anlatıyor.

Bugüne kadar Anadolu’daki organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler dahil pek çok sanayi kuruluşunda incelemeler yaptı. Uzman olduğu KOBİ’lerin gelişim süreci ile ilgili olarak vermiş olduğu konferanslara halen devam etmektedir.

Okulumuza ve gençlerimize gösterdiği büyük ilgiden ve bu sene gerçekleştireceğimiz III. AGGZ’nin (Atayurt Genç Girişimcilik Zirvesi) hazırlanması sürecinde bize göstereceği mentorluğundan dolayı kendilerine teşekkür ederiz.