ATAYURT ANADOLU/ FEN LİSESİ HARVARD ÜNİVERSİTESİ MUN KONFERANSINDAN YURDA DÖNDÜ

10.02.2018

“To dream anything that you want to dream. That is the beauty of the human mind. To do anything that you want to do. That is the strength of the human will. To trust yourself, to test your limits. That is the courage to succeed.”

Bernard Edmonds

 

Hayal kurmak ve istediğin şeyi hayal etmek. Bu insan zihninin güzelliğidir. Yapmak istediğini yapmak... Bu, insan isteklerinin gücüdür. Kendine güvenmek ve limitlerini test etmek... Bu da başarmak için cesarettir. Bernard Edmonds


2014 Mayıs ayında Atayurt Anadolu ve Fen Lisesi Öğrencileri tarafından kurulan Atayurt MUN (Model United Nations) kulübü, kurulan hayallerin, ulaşılması istenen hedeflerin güçlü bir kurum ve yetkin kadrolarla nasıl gerçekleştirilebileceğini bir kez daha Atayurt Okulları çatısı altında gösterdiler.

Amaca giden yolda önemli bir adımdı Harvard MUN konferansı. “Hiçbir başarı tesadüf değildir.” ifadesini bir slogan değil, bir ilke olarak benimseyen Özel Atayurt Anadolu Fen Lisesi, bu projede ilk adımın atılmasında, büyük düşünmek ve cesaretli olmak gerekliliğini vurgulayan Kurucu Temsilcisi Sayın Ahmet Yalçın desteğinde önemli bir projeyi daha gerçekleştirdi.

7 Atayurtlu delege AFKANISTAN’ NIN çeşitli komite ve konseylerde temsil ettiler, günümüzün en gündemdeki global sorunlarına çözüm önerileri sundular ve pozitif bir katkı sunarak 200 Harvard öğrencisinin yönettiği ve 40 Eyalet, 37 Ülkeden katılan 3200 delege arasında birer dünya vatandaşı oldular. Programa Atayurt Anadolu Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Emine Ülker AYKAÇ, MUN Direktörü ve İngilizce Öğretmeni Berkant KAYIŞDİKİCİ, muhasebe müdürü Arzu YALÇIN katılmıştır.

Program Atayurtlu öğrencilerin hedef belirleme, kariyer planlama süreci de işe koşulmuş; bu bağlam da, öğrencilerimize MIT üniversitesi de programa dahil edilmiş, öğrencilerimizin başarılı bir bilim insanı ile tanıştırılarak gelecek ile ilgili düşünceleri güçlendirilmesi de hedeflenmiştir.

Harvard Üniversitesi MUN programında tüm öğrencilere verilen tavsiyeler şunlardı :

  • Akademik başarınıza önem verin, yüksek puanla mezun olun,

  • İkinci dil bilin ve hatta ikinci bir yabancı dil öğrenin,

  • Sanat ve spor hayatınızda yer alsın,

  • Uluslararası proje ve yarışmalara katılın ve sertifikalarınız olsun,

  • Sosyal sorumluluk projesi yapın.

  •  

    Program dâhilinde rol model belirlemenin ne kadar önemli olduğunun bilincinde, genç bireylere destek olmak ve onları bilimle tanıştırmak isteyen çok değerli bir bilim insanı olan Sayın ÇİĞDEM ÖZSOY KESKİNBORA ile bir görüşme gerçekleştirdik ve tüm mütevazılığı ile bizi HARVARD üniversitesinde ağırlayıp gençlerle sohbet etti. Kendisine bizlerde bu heyecanı yarattığı ve önemli bir fırsat eğitimi sunduğu için teşekkür ederiz. Öğrencilerimize;

  • Hayal edin, hayallerinizin peşinden gidin,

  • Gördüğünüz ve hedefleyebileceğiniz bu üniversiteler sizler için bir hayal değildir,

  • Sadece isteyin, çabalayın, vazgeçmeyin,

  • Çalışkan olun, merak edin, araştırın, soru sorun, gibi altın değerinde tavsiyelerde bulundu, Türkiye’den Amerika’ya gelme ve başarılı olma sürecindeki tecrübelerini paylaştı ve hali hazırda yapmakta olduğu çalışmalar ile ilgili ufuk açıcı bilgiler verdi, sorun tespiti, çözüm bulma yolları konularında rehber olabilecek bakış açıları kazandırdı. Aynı zamanda ÖZEL ATAYURT FEN LİSESİ MEZUN öğrencilerimizden BERKLEE ÜNİVERSİTESİNDE öğrenimine devam eden BERKER BANAR bizlerle yurtdışında eğitim ve başarı öyküsünü paylaştı.

    Beş günlük Harvard ve IMT, Boston konferans deneyimini başarıyla sonlandıran Atayurt’lu öğrenci ve öğretmenler Amerika’nın ve dünyanın en önemli şehirlerinden New York’ta da unutulmaz bir üç gün geçirdiler.

    Atayurt Okullarının dahil olduğu programların en önemli özelliklerinden olan “öğrenme” ilkesini de içine alarak, National Museum of Natural History müzesi, United Nations Headquarters binası ve Security Council, General Assembly salonları rehber eşliğinde gezilirken, Trusteeship Council’de halihazırda devam eden bir Oturumda gözlendi. Madison Square Garden’da oynanan New York Knicks – Brooklyn Nets takımları arasındaki NBA maçı ve MajestıcTheatre, Broadway’da THE PHANTOM OF THE OPERA müzikalini izleme imkanı buldular.

    Bunun yanı sıra New York şehrinin görülmesi gereken yerleri olan Central Park, Imperial State Building, Times Square gezildi Staten Island Ferry Tour’a katılınarak The Statue of Liberty de görüldü. Şehrin cazibe merkezi olan Manhattan bölgesine konaklayan Atayurt kafilesi 5th, 7th Avenues, 34th Street gibi şehrin önemli ve en canlı olduğu caddelerinde de zaman geçirme fırsatı buldular.

    Konferans grubumuz 5 Şubat 2018 günü Eskişehir’e döndü.