ATAYURTLU BİLİM KAHRAMANLARI ROBATA FIRST LEGO LEAGUE (FLL)’DEN BAŞARIYLA DÖNDÜ

28.02.2018

Bilim Kahramanları Buluşuyor/ FIRST® LEGO® League (FLL) etkinliğini başarıyla tamamladık.

 

Bilim Kahramanları Derneği; özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi amacıyla dünyada 80 ülkede yapılan FIRST® LEGO® League (FLL) etkinliğini Türkiye’de düzenliyor.

FLL etkinliği; tematik, bilimsel, süreç ve takım çalışması odaklı bir turnuva olarak her yıl daha fazla katılımcı ve gönüllüyle hayata geçiriliyor.

Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST LEGO League (FLL) turnuvalarının amacı, gençlere bilim ve teknolojiyi sevdirme dışında sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere, doğaya ve topluma duyarlı birer birey olmalarına katkıda bulunmaktır. Sezon boyunca gençler bir taraftan Hidrodinamik temalı bir proje üretip geliştirirken, diğer taraftan da tasarladıkları ve programladıkları robotlar yardımıyla temayla ilgili görevleri yaptılar. Projeyle ilgili Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, DSİ eski Genel Müdürü ile görüşüp yardım aldılar.

Turnuvada jürinin yüksek beğeni ve puanını alan, Rıfat Batuhan AVCI, Serhat Arda ŞAHİN, Atahan ATIL, Emirhan ÇANTAŞ,Orhan Kaan TOKTOK, Ata ATAŞ, Burak ORUK,Yağız Kaan AYDOĞDU, Çağrı BİLGİNER ve Furkan Emir Yusuf GÜRBÜZ ile Takım Koçları Matematik öğretmenleri Nil Pınar ATIL ve Evrim SÜNEÇLİ’den oluşan ROBATA Takımını kutluyoruz.