KOÇ JMUN’18 DE ATAYURT FARKI

13.03.2018

Öğrencilerin dünya sorunlarına karşı farkındalığını arttırmak, geleceğin dünyasını kendi çözüm önerileriyle şekillendirmelerini sağlamak ve İngilizcelerini geliştirmek amacıyla düzenlenen Koç Jmun’a Özel Atayurt Okulları damga vurdu.

 

09-11 Mart tarihlerinde Özel Koç Okulları’nda düzenlenen programa Atayurt Okulları 7. ve 8. sınıflardan toplam 43 öğrenciyle katıldı. Türkiye’nin farklı illerinden okulların katılarak pekçok ülkenin temsil edildiği Junior Model United Nations programında Özel Atayurt Okulu Japonya, Rusya, Etiyopya’yı temsil etti. Hem 3 ülkeyle en çok ülkeyi temsil eden, hem de 43 öğrenci ile en kalabalık grup olan Atayurt Okulları daha ilk günden farkını ortaya koydu.

 

General Assembly 6, Health Committee (Genel Kurul 6, Sağlık Komitesi)’de yer alan Japonya delegesi Doğa Keskin’in ‘Creating an international framework to achieve SDG3’ konusunda Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin 3.süne ulaşma konusunda internasyonel çerçevede hazırladığı çözüm önerisi; Genel Kurul toplantısına çıkmaya hak kazandı. Ardından çözüm önerimiz Genel Kurul’da elde edilen oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Security Council (Güvenlik Konseyi)’da 3 gün süren yoğun çalışma ve tartışma sürecinin sonunda ‘The question of the DPRK’ konusunda Kuzey Kore sorunu için hazırladıkları çözüm önerisine, Japonya delegelerimiz Görkem Kurama ve Taha Kağan Güneş’in 1 maddesi oy çokluğu ile girmeye hak kazanmıştır.

 

ECOSOC (Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi)’da 3 gün devam eden görüşmelerin ardından ‘Finding measures to combat illegal immigration’ konusunda yasa dışı göçlere çarpıcı çözüm önerileri sunan Rusya delegemiz Edasu Aydıngör’ün 3 maddesi oy çokluğu ile girmeye hak kazanmıştır.

 

SDC (Sürdürülebilir Kalkınma Konseyi)’de gerçekleşen oylamalar sonunda ‘Measures to increase the participation of member states in the SDG’s’ konusunda Etiyopya delegesi Sadık Boran Gülbasar’ın 1 adet; ‘The question of raising awareness regarding sustainable consumption and lifestyles’ konusunda Japonya delegesi Enes Çakmak’ın 1 maddesi oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

 

Toplamda kabul gören 7 çözüm önerisi Birleşmiş Milletler gönderilmeye hak kazanmıştır.

 

Atayurt Ortaokulu Öğrencileri program boyunca sergiledikleri tavırları, özgün fikirleri, dünya sorunlarına karşı olan duyarlılıkları ve İngilizce’ye olan hakimiyetleri ile izleyenleri kendine hayran bıraktılar.

 

 

Gösterdikleri bu başarı ile tüm Atayurt ailesini mutluluğa boğan öğrencilerimiz, yarınlarımızın emin ellerde olduğunu ve onların eğitiminde doğru yolda olduğumuzu bir kez daha ispatladılar.

 

Elde ettikleri başarılarla bizleri gurulandıran öğrencilerimizi ve onların bu başarısındaki en büyük pay sahibi Yabancı Dil öğretmenlerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.