ATAYURT ANADOLU/FEN LİSESİ 7.MATEMATİK LİGİ MUHTEŞEM KAPANIŞ

17.03.2018

“HAYAT SADECE İKİ ŞEY İÇİN GÜZEL; MATEMATİĞİ KEŞFETME VE ÖĞRETME…” (SİMEON POİSSON)

“Matematik yaşamın soyutlanmış biçimidir.” şeklinde yapılan tanım herhalde en gerçekçi ve geniş haliyle matematiği ifade eder. Matematik Bilimi ciddi bir iştir. Ama aslında asık yüzlü ve korku duyulan bir disiplin olmayıp, tersine yaşam gibi eğlenceli, neşeli ve insanı dinlendiren uğraş alanıdır. Matematiği sevmek, bilmek ve onu yaşamda kullanmak insanı ayrıcalıklı yapar. Bilindiği üzere, matematik dersi genel olarak öğrencilerin korkulu rüyasıdır ve birçok öğrenci matematikte başarısızdır. Oysa matematiksel düşünebilme, soyutlama, çıkarım yapma, sonuçları öngörme, modelleme ve planlama becerileri çağdaş insan için mutlak gereksinimlerdir. Bu düşünce ile Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi 2010 yılında “ATAYURT MATEMATİK İÇİN YOLA ÇIKIYOR” sloganı ile birçok projeyi başlatmıştır. Matematik projelerinden biri olan matematik ligi gelenekselliğini koruyarak devam ediyor.

“Dünya Pi günü” etkinlikleri günün anlamını anlatan konuşmalarla başladı. Okul müdürümüz Zevri BİNGÜL yaptığı konuşmada“Matematik sadece istatistik ve günlük alışveriş için gereken bir alan değildir. Aynı zamanda matematiksel düşünce gücünün oluşmasında çok önemli bir rol oynar. Bu güç kişilerin olayları sistematik, çabuk ve doğru anlamalarını sağlar. Dolayısıyla matematiksel düşünme gücü doğru algılamaları sağlayan, analiz ve sentez alışkanlığı getiren, girişimcilik kazanma becerilerinden oluşan bir bilimdir.” diyerek konunun insan hayatı üzerindeki önemi üzerinde durdu.

Matematik öğretmeni Emir BARİK "GEOMETRİ" ile ilgili sunumunun devamında “8.Matematik Ligi” takımlarının final maçları ile 2017-2018 öğretim yılı şampiyonları belirlendi.Aynı zamanda Atayurt ROBOTA takımının sertifikaları verildi ve Matematik Kulübünün bir eğitim öğretim yılını daha başarıyla kapattığı bu günde iki şampiyon takım Pİ PASTASI keserek keyifli bir gün yaşadılar. DÜNYA Pİ GÜNÜ etkinliklerini başarıyla tamamlayan tüm matematik zümre öğretmenlerini kutluyoruz.