103.KEZ “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” DEDİK

23.03.2018

Bundan tam 103 yıl önce 253 bin askerimizi şehit verdiğimiz ancak tarihe altın harflerle “Çanakkale Geçilmez!” sözünü yazdığımız Çanakkale Deniz Zaferi’ni kutlamak ve Çanakkale şahitlerimizi anmak üzere Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde toplandık.

Çok sayıda protokolü ve konuğu ağırladığımız program 19.00’da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladığımız program; Genel Müdürümüz Hikmet ERTÜRK’ün konuşmaları, Anaokulu öğrencilerimizin dinletisi ve ardından 5.sınıflar Korosu ve orkestrasıyla devam etti.

Atayurt Ortaokulu ve Atayurt Anadolu/Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi “Harmandalı” oynayarak sahneye renk kattılar. 6.sınıflarımız ile Lisemizden oluşan koronun ardından müzik öğretmenimiz Yasemin TOKER’in solo performansı büyük alkış aldı.

Programımız son bulurken “Çanakkale Zaferini Kutlama ve Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası” kapsamında okulumuzda düzenlenen “Çanakkale Şehitlerine Mektup” yarışması, “Bir Destandır Çanakkale” konulu resim yarışması ve “İstiklal Marşı Okuma Yarışması”nda başarı gösteren öğrencilerimize ödülleri verildi. Ardından tüm protokol, öğretmen ve öğrenciler sahnede “Memleketim” şarkısını söylediler.

Renkli ve duygusal sahnelerin yer aldığı programın bilet satışından elde edilen gelir Kartal Vakfı’na bağışlanmıştır.

Bu anlamlı gecede emeği olan ve bizleri yalnız bırakmayan tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, personelimize, velilerimize, Okul Aile Birliğimize, protokole ve yöneticilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.