ROBOTEL TÜRKİYE’DEN ATAYURT ANADOLU/FEN LİSESİ'NE TEŞEKKÜR

06.06.2018

Robotel Türkiye, doğuştan parmakları olmayan bir çocuğa robot el (mekanik el) yapan iki kişinin bunu ihtiyacı olanlarla paylaşması ile başlayan ve zamanla tüm dünyadan insanların katılımıyla gelişen "Enabling The Future" hareketinin Türkiye ayağı olarak görev yapıyor.

Bir gönüllülük ve destek platformu olan Robotel Türkiye'de Amniotic Band Syndrome-ABS hastalığı nedeniyle protez kullanma ihtiyacı duyan çocuklara özel, ölçü ve niteliklerde 3 boyutlu yazıcılarla üretilmiş, kullanılabilir robotel uygulamaları paylaşılıyor. Ayrıca çocukların protez kullanımında yaşadıkları sıkıntılara, ekonomik ve fonksiyonel çözümler üretilmesine katkı sağlanıyor.

Atayurt Okulları olarak bizde bu platforma destek vermek amaçlı “Atayurt Anadolu/Fen Lisesi Robotik Kulübü” öğretmenlerimiz Nil Pınar Atıl ve Evrim Süneçli önderliğinde ROBOTEL TAKIMI’nı kurarak gönüllülük esasına bağlı çalışmalarına başlamışlardır.

Takım öğrencilerimiz yaptıkları çalışmalarından dolayı Robotel Türkiye tarafından sosyal medya üzerinden tam destek ve teşekkür almışlardır.