HER GÜN GÜVENLİ İNTERNET

05.02.2019

Güvenli İnternet Günü (GİG) her yıl Şubat ayında INSAFE tarafından düzenlenir. Bu yıl GİG2019 tarihi 5 Şubat 2019 olarak belirlendi. 2004'ten beri düzenlenen güvenli internet gününe bu sene Türkiye’de dahil olmak üzere 130 ülke katılacaktır. Bizde Atayurt Ortaokulu olarak Güvenli İnternet Günü destekçisi olarak kayıt olduk.

Güvenli İnternet Günü'nün amacı çocuk ve gençlerin internette karşılaşabilecekleri kötü durumlara karşı bilgilendirilmesi ve interneti güvenli bir şekilde kullanabilmeleri için sorumluluk almalarını sağlamaktır.

"Bir gün değil her gün güvenli internet" diyerek hafta boyunca, öğrencilerimizle internette güvenli bir üretim ve paylaşım ortamı oluşturmak için neler yapabileceğimiz hakkında araştırma ve beyin fırtınası yapacağız. Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği tarafından sağlanan materyallerden de destek aldık. Çocuk ve gençlerin %70'inin çevrimiçi olduğu günümüz dünyasında sıkça zaman geçirdiğimiz internetin daha güvenli bir ortam haline gelmesi için Atayurt Ailesi olarak velilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte sorumluluk alıyoruz.

"Unutma! Sorumluluk sende."