HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN KOŞMAYI BIRAKMAYIN !

22.02.2019

Atayurt Okulları Anadolu/Fen Lisesi 12.sınıf öğrencilerimiz üniversite yolculuklarında "Bonus Hoca" olarak da tanınan Süleyman BELEDİOĞLU ile buluştu.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL-TARİH COĞRAFYA, EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDOGOJİ ve aynı üniversitenin HUKUK MEZUNU olan eğitimci-yazar ,farklı yorumuyla öğrencilerimize "YKS - ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ " konulu bir seminer verdi. "YENİ SINAV SİSTEMİNDEN NASIL YARARLANABİLİRİZ ?" seminerimizde özellikle sınav hazırlık sürecinde TYT 1.OTURUM ve AYT 2.OTURUM arasındaki çalışma farklarına değinen BELEDİOĞLU, “ TYT’de sınav anında sorular yabancı gelir ama bol soru ile karşılaşmak bir avantaj sağlarken, YKS'de avantaj sağlayan olgunun, soru çözümünün yanında bol bol konu çalışması olduğunu ifade etti. Sınavlarda başarılı olmanın yolunu beynimizin dili olan 'TEKRAR’ dan geçtiğini de sözlerine ekledi. "BAŞARIYI YARDIM ALMADAN ANLADIĞINIZ KONU VE KENDİ ÇÖZDÜĞÜNÜZ SORU GETİRECEKTİR." diyen Süleyman Beledioğlu "Beyninizi zorlayınız. Bu durumda hem öğrenir, hem de öğrendiğinizi unutmazsınız; Tercihler döneminde sizleri en iyi tanıyan Akademik Danışmanlık ve Rehberlik Birimiyle tercihlerinizi gerçekleştirin.”diye vurgulamıştır.

İnteraktif biçimde devam eden seminer toplu fotoğraf çekimiyle sona ermiştir. Öğrencilerimiz sınav sürecinde Süleyman BELEDİOĞLU’nun farklı yaklaşımından çok etkilendiklerini ve sınav sürecine karşı bakış açılarının olumlu yönde değişip geliştiğini ifade etmişlerdir. Gerçekleştirmiş olduğu etkili sunumu için değerli hocamıza ATAYURT AİLESİ olarak teşekkür ederiz.

TYT ve AYT sınav sürecinde okulumuz olarak 12. sınıf öğrencilerimizi bu alandaki yetkin uzmanlarla bir araya getirmeye devam edeceğiz.