ATAYURT’TAN BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ DAHA…

26.02.2019

Model United Nations, lise öğrencilerimizin tüm okul yaşamları boyunca katılabilecekleri en prestijli akademik etkinliktir.

Model United Nations, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışmaktadır.

MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderilmektedir. İlklerin öncüsü Atayurt Okulları bu alanda da farklılığını ortaya koymaya ve 2014 yılında kurulan ATAMUN (Atayurt Model United Nations) Kulübü büyümeye, öğrenmeye ve başarmaya devam ediyor.

 21-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul Özel Koç Lisesi’nde düzenlenen yurt içi ve yurt dışından 40 okul ve 800 öğrencinin katıldığı MUNDP 2019 Konferansına okulumuz Atayurt Anadolu/Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan 9 kişilik bir ekip ile yer almış ve farklı ülkeleri temsil etmiştir. Temsil ettikleri Genel Kurul, Özel Kurul ve Komitelerinde diğer ülke temsilcileri ile çalışarak bu ülkelerin sorunlarına ilişkin çözüm önerileri geliştirmiş ve bunları kürsülerden yaptıkları konuşmalar ile savunarak komitelerinde etkili bir rol oynamışlardır.

Öğrencilerimize böylesi değerli fırsatları sağlayan Kurucu Temsilcimiz Ahmet Yalçın’ın önderliğinde cesaret ile hareket etmenin ve doğru kararlar verebilmenin tecrübelerini bir kez daha yaşayarak öğrenen öğrencilerimiz edindikleri bu kazanımlar ile dünya vatandaşı olma yolunda sağlam adımlar atmıştır.

KOÇ MUNDP 2019 Konferansında göstermiş oldukları başarıdan dolayı öğrencilerimizi kutluyoruz.