Pİ GÜNÜ VE 9.MATEMATİK LİGİ

16.03.2019

“HAYAT SADECE İKİ ŞEY İÇİN GÜZEL; MATEMATİĞİ KEŞFETME VE ÖĞRETME…”  (SİMEON POİSSON)

Matematik tek amaç için hizmet etmez, en önemli olan amacı doğuştan itibaren insanlarda var olan düşünme yeteneği geliştirmektir. Matematik, insanların yaşamlarında karşılaştıkları olaylara karşı, araştırma yapmaya, düşünmeye ve var olan sıkıntıları incelemeye sevk eder. Bunun sonucunda da insanlar oluşabilecek olan en doğru cevabı bulmaktadır. Matematik, insanların dikkatli olmasına, düzene girmesine, problemleri incelemesine ve mantıklı düşünmesine olanak sağlamaktadır. Matematik sayesinde insanlar farklı bağlantılar kurabilir hatta bu bağlantılar insanlara heyecan bile yaşatmaktadır. Bu heyecan sayesinde insanlar da farklı şeyleri bulma çabasına girer. Bu da belli başlı bilim dallarının ortaya çıkmasına olanak sağlamaktadır. Matematik her insanın yaşamında var olmalıdır ve her insanın öğrenmesi gerekli olan bir bilim dalıdır.

Bu düşünce ile Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi 2010 yılında “ATAYURT MATEMATİK İÇİN YOLA ÇIKIYOR” sloganı ile birçok projeyi başlatmıştır. Matematik projelerinden biri olan matematik ligide gelenekselliğini koruyarak devam ediyor.

“DÜNYA Pİ GÜNÜ” etkinlikleri, sunucu Matematik Öğretmeni Buse YAŞAR tarafından günün anlamını anlatan konuşmayla başladı. Pi sanatı ve Geometrinin dansı adlı video gösterilerinden sonra Matematik Zümre Başkanı Serdar YİĞİT "GEOMETRİ" ile ilgili sunumunun devamında “9.Matematik Ligi” takımlarının final maçları ile 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı şampiyonları belirlendi. Matematik Kulübünün bir Eğitim Öğretim yılını daha başarıyla kapattığı bu günde iki şampiyon takım Pİ PASTASI keserek keyifli bir gün yaşadılar.

DÜNYA Pİ GÜNÜ etkinliklerini başarıyla tamamlayan tüm matematik zümre öğretmenlerini kutluyoruz.

9.MATEMATİK LİGİ 9.SINIF FİNAL TAKIMLARI;

ÇARPANLAR TAKIMI : İPEK KAYA, TURAN YALIN ÇELİK, KEREM HAMZAÇEBİ, TOLGA FERAN, ARDA ATİK, YUSUF ÖZCAN, BURCU ÖZKANLI

İNTEGRAL TAKIMI: DOĞA KESKİN, KAYRA DEMİR DEMİRCAN, EREN ÖZ, ÖZGE KURT, MİNA GÖNCÜ, MERYEM DÖNMEZ, DOĞUKAN ALTAÇ

YARIŞMA SONUNDA ŞAMPİYON TAKIM ÇARPANLAR

10.SINIF FİNALE KALAN TAKIMLAR;

PİSAGOR TAKIMI: BEYZANUR İŞERİ, ELİF SUDE TEKTAŞ, MERT CANIGÜROĞLU, BATUHAN OKTAYOĞLU, ARDA YOLASIĞMAZ, BERKAY TÜREYEN

ALİ NESİN TAKIMI: MERT ÇOLPAN, BAŞAR TAN, ELİF AZRA AKIN, MELİS ARABA, SİMAL KARAKÖSE, EMİRHAN AYDEMİR, ARDA YİĞİTER, ORHAN KAAN TOKTOK

YARIŞMA SONUNDA ŞAMPİYON TAKIM PİSAGOR