ATAYURTLU ÖĞRENCİLER YAZAR, NEYZEN HAKAN MENGÜÇ’LE BULUŞTU

13.04.2019

Atayurt Anadolu/Fen Lisesi Rehberlik Birimi tarafından ‘Kariyer Planlama Çalışmaları ve Başarı Öyküsü’ kapsamında ‘yazar söyleşileri’ düzenlendi. Atayurt Kültür merkezinde gerçekleştirilen programda Girne Amerikan Üniversitesi Sufi Akademi başkanı /yazar Hakan MENGÜÇ Lise öğrencilerimizle bir araya geldi.

Heyecanla beklenen konuğumuz 11. sınıf öğrencilerimizin Şems ve Mevlana’nın ‘’ Demedim mi’’ adlı şiirinin seslendirilmesinden sonra sahneye davet edildi.

‘Harekete geçmek niyetin mayasıdır.Evren ,harekete geçeni kucaklar ve destekler .’ sözleriyle başarı öyküsünü öğrencilerimizle paylaşan Mengüç ; beden dili ,tonlama gibi konulardan örneklerle iletişim becerileriyle ilgili öğrencilerimize bilgiler aktardı.Diyaframı doğru kullanma tekniğini sahneye davet ettiği öğrencilerimizle uygulamalı olarak anlatan Mengüç samimi ve içten anlatımıyla konuklarımızın beğenisini topladı.

Kendi hayatından örneklerle Sufi Akademiyi kurma sürecini ve neyzenlikle ilgili bilgileri paylaşan konuğumuz öğrencilerimize ‘’ruhun aydınlığı ‘’ olan ney’in kullanımı ve inceliklerini anlattı.

Öğrencilerimize ‘’hedeflerine ulaşana kadar asla vazgeçmemeleri gerektiğini ‘’söyleyen Mengüç konuşmasını Mevlana’nın ;

‘Hayatta her şey olabilirsin ama mühim olan hayatın içinde insan olabilmektir.’ Sözleriyle tamamladı.

Program sonunda Konuğumuz ekibiyle birlikte bendir eşliğinde ney dinletisiyle gönüllerimize dokunarak tüm izleyicilerin beğenisini topladı.

okulumuzdan ayrılırken Okulumuzun kendisine ve ekibine göstermiş olduğu ilgi ve alakadan ötürü çok memnun kaldığını ,Atayurt Okullarının Eskişehir ili için bir değer olduğunu belirterek öğrencilerimizin çok şanlı olduğunu ifade edip teşekkürlerini sunmuştur.