SÖZ ŞİİRE, ŞİİR YÜREKLERE MİSAFİR BUGÜN…

18.04.2019

Nice sevdaların, yaşanan özlemlerin, yürekte duyulan derin acıların kaleme alındığı şiirler öğrencilerimizin dudaklarından döküldüğünde gerçek manasına kavuştu.

Umutsuzluktan umuda doğru giden yol Türk ve Dünya Edebiyatından şiirler ile anlatıldı. “Ümitsizlikten sonra nice ümitler, karanlıktan sonra nice gündüzler var; sakın umudunu yitirme! Umut bir çocuğun içinde ve içimizdeki çocuk büyüdükçe umut hep var olacak” mesajı ile yola çıkan öğrencilerimiz okudukları şiirleri ile sahnede devleştiler.

Sanatın renklerinden olan şiirler, dizelere ses olan besteler, müziğe eşlik eden danslar; gönlümüze ışık, ruhumuza ayna olup bize büyülü dünyasının kapılarını araladı.

Usta şairlerin şiirlerinin yanı sıra kısa filmler, türkülerin yazılış destanlarının da anlatıldığı canlandırmalarla 40 öğrencinin katıldığı gösterimiz adeta görsel bir şölene dönüştü.

Okulumuzun yöneticileri, öğretmenleri, velileri ve öğrencileri tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.

“Mazi Kalbimde Yaradır” adlı şiir dinletisini hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hilal ŞENGEL’e, görev alan tüm öğrencilerimize ve emeği geçenlere Atayurt Ailesi olarak teşekkür ederiz.