ATAYURT OKULLARI ATA’SININ YOLUNDA, ATA'NIN HUZURUNDA …

12.11.2019

Gezimizin ilk gününden notlar;

Gezimizin ilk durağı olan Ayasofya Müzesi’nde Bizans ve Türk mimarı sanatının en güzel örneklerinden pek çok obje ziyaret edildi.

Osmanlı hat sanatının zarafetinin, Bizans mozaik sanatının inceliklerinin hazzına varıldı.

İkinci durağımız Osmanlı Klasik Dönem mimarisinin en güzide örneklerinden olan Sultan Ahmet Camii (Batılıların deyimiyle Blue Mosque) oldu. Öğrencilerimiz buraya adını veren Mavi İznik çinilerini gördüler. 6 minaresiyle yüzyıllardır boğazdan geçen gemileri selamlayan Sultan Ahmet Camii' den sonraki durağımız Yerebatan Sarnıcı oldu.

Yüzlerce yıl İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan Yerebatan Sarnıcını ziyaret esnasında, sütunların diziliminin yarattığı sonsuzluk duygusu sonuna kadar hissedildi.

Burada Yunan mitolojisinin kült karakterlerinden biri olan Medusa'nın hüzünlü ama bir o kadar da korkunç olan hikayesini rehberimizden dinleme imkanı bulduk.

İlk günün son durağı Topkapı Sarayı oldu.

Osmanlı Devleti hatta dünya politikalarına yaklaşık 400 yıl yön veren bu sarayın hikayelerini gönlümüzde hissederken, sarayın taşlarına attığımız her adımda zihnimizde padişahlar, şehzadeler, devlet adamları ve yeniçeriler bize rehberlik etti.

Kaşıkçı elmasının ışıltısıyla açılan gözlerimiz, kutsal emanetlerin maneviyatıyla nemlendi. Topkapı Sarayı sonrasında otelimizin yolunu tuttuk.

Gezimizin ikinci gününde sabah 06:45'te uyanan öğrencilerimiz saat 07:00'de kahvaltıya inmiş, 07:30 itibariyle otelden çıkış yapmışlardır.

Saat 08:05'te Ata’mızın fani hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’nda hazır olmuşlardır. Saat 09:05'te çalan sirenlerle birlikte tören alanında saygı duruşumuzu gerçekleştirip, son devletimizin kurucusuna olan sevgi, saygı ve özlemimizi bir kez daha yüreğimizde hissettik...

Saat 12:00 'de Ortaköy’de serbest zamanımız başladı. Burada boğazın eşsiz güzelliği güzel havayla birleşince çocuklarımız keyifli bir zaman geçirdiler.

Saat 14:00 itibariyle boğazda özel tekne turumuz başladı. Öğrencilerimizin Avrupa yakasında başlayan yolculukları boğazın diğer yanında, Beylerbeyi Sarayı iskelesinde sona erdi.

14:30'da başlayan Beylerbeyi Sarayı gezimizde öğrencilerimiz Osmanlı Devletinin son 70 yılına damga vuran pek çok kişinin hatıralarını (Sultan Abdülaziz , Sultan II. Abdülhamit gibi) bizzat yerinse görme şansı elde etti.

 

Dönüş yolunda çocuklarımızın, ülkemizin en büyük AVM'lerinden olan VİAPORT'ta geçirdikleri serbest zaman sonrasında Eskişehir'e dönüşümüz başladı.