ATAYURTLULAR OGÜ TIP FAKÜLTESİNİ ZİYARET ETTİLER

04.01.2020

Atayurt Fen Lisesi öğrencilerimizden Tıp Fakültesi tercihi yapmak isteyen 11. sınıf öğrencilerimiz ile birlikte, Okul Müdürümüz Zevri BİNGÜL, 11. sınıf Rehber Öğretmeni Raşide KALENDER  ve 10. sınıf Rehber Öğretmeni Arzu HACIOĞLU, OGÜ Tıp Fakültesi’ni 03 Ocak Cuma günü ziyaret ettiler.

Geziye önce Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Rektör Yardımcısı ve Dekanı  Prof. Dr. Ali ASLANTAŞ’ı ziyaret ederek başlandı.

Öğrencilerimizin Doktorluk mesleğine ilişkin sorularını keyifli bir şekilde cevaplayan ASLANTAŞ, özellikle Tıp Fakültesinde okumak isteyen öğrencilerimize önemle şu noktaları vurguladı: ‘Hekimlik hem çok zor hem de çok güzel bir meslektir. İnsanların gözlerinde gerçek mutluluğu, gerçek acıyı ve gerçek korkuyu göreceğiniz hatta insanlara yardım etmenin size haz vereceği başka bir meslek yoktur diyerek, üniversite eğitimi boyunca çok ders çalışılması gerektiği hatta mezun olduktan sonra bile eğitime devam edilmesi gereken bir meslek olduğunu; Hekimliği meslek hayatınız boyunca yemek ve uyku saatinizi kendinize göre belirleyemeyeceğiniz, yeri geldiğinde 36 saat uykusuz kalacağınız bir meslektir.’ diye belirtmiştir.

Ayrıca bu mesleği gönüllü tercih etmek isteyen, hekimliği seve seve yapacak olan, pırıl pırıl gençler ile sohbet etmiş olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu da dile getirmiştir.

Anatomi Bölümü Kadavra laboratuarını ziyaret eden öğrencilerimiz, Tıp Fakültesi Asistanları ile meslek üzerine sohbet ederek, Kadavra dersi ile ilgili merak ettikleri soruları da sorma fırsatını bulmuşlardır.

Keyifli bir şekilde geçirdiğimiz üniversite gezilerimize önümüzdeki günlerde de devam edilecektir.