ATAYURT OKULLARI FEN LİSESİ 10.SINIF ÖĞRENCİLERİ OGÜ TIP FAKÜLTESİNİ ZİYARET ETTİLER

16.01.2020

Atayurt Fen Lisesi 10.sınıf öğrencilerimizden Tıp Fakültesi tercihi yapmak isteyenler ile birlikte, 10. sınıf Rehber Öğretmeni Arzu HACIOĞLU ve Coğrafya Öğretmeni Nursen AÇAR; OGÜ Tıp Fakültesi’ni 15 Ocak Çarşamba günü ziyaret ettiler.

Geziye önce Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Rektör Yardımcısı ve Dekanı  Prof. Dr. Ali ASLANTAŞ’ı ziyaret ederek başlandı. Sonrasında, Tıp Fakültesi Anfi dersliğinde ASLANTAŞ’ın öğrencilerimize özel vermiş olduğu keyifli ve öğretici Anatomi dersi ile devam etti. Öğrencilerimizin Doktorluk mesleğine ilişkin sorularını keyifli bir şekilde cevaplayan ASLANTAŞ özellikle Tıp Fakültesi’nde okumak isteyen öğrencilerimize önemle şu noktaları vurguladı: ‘Hekimlik hem çok zor hem de çok güzel bir meslektir. İnsanların gözlerinde gerçek mutluluğu, gerçek acıyı ve gerçek korkuyu göreceğiniz hatta insanlara yardım etmenin size haz vereceği başka bir meslek yoktur diyerek, üniversite eğitimi boyunca çok ders çalışılması gerektiği hatta mezun olduktan sonra bile eğitime devam edilmesi gereken bir meslek olduğunu belirtmiştir. Hekimlik meslek hayatınız boyunca yemek ve uyku saatinizi kendinize göre belirleyemeyeceğiniz, yeri geldiğinde 36 saat uykusuz kalacağınız bir meslektir.’ diye belirtmiştir. Ayrıca,  bu mesleği gönüllü tercih etmek isteyen, hekimliği seve seve yapacak olan, pırıl pırıl gençler ile sohbet etmiş olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu da dile getirmiştir.

Anatomi Bölümü Kadavra laboratuvarını ziyaret eden öğrencilerimiz, Tıp Fakültesi Asistanları ile meslek üzerine sohbet ederek, Kadavra dersi ile ilgili merak ettikleri soruları da sorma fırsatını bulmuşlardır.

Keyifli bir şekilde geçirdiğimiz üniversite gezilerimize önümüzdeki günlerde de devam edilecektir.