ATAYURT OKULLARI KAMPÜSÜNDE COVID-19 (CORONAVİRÜS) HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

11.03.2020

Corona virüsün neden olduğu solunum yolu hastalığından korunma ve kontrol önlemlerinin alınması için okulumuzda; tüm öğrencilerimize ve çalışanlarımıza sağlık birimi görevlisi Okul Doktoru ve hemşirelerimiz tarafından sınıflarda gerekli bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Solunum yolları enfeksiyonları ve virüs tehditlerine karşı okulumuzda başlatılan hijyen çalışmalarımız daha etkin ve kapsamlı bir program çerçevesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmekte olup, el temasının olduğu bütün alanlarda eğitim dışındaki saatlerde; sıra, masa, tahta, dolap, askılar, kapılar, klozetler, kapı kolları, lavabolar ve merdiven korkulukları gibi sık kullanılan yüzeyler haftada en az birkaç defa dezenfekte edilmektedir. Sınıflarımız, salonlarımız, yemekhane ve tuvaletler sık sık havalandırılmaktadır. Ayrıca okul servislerimizin temizliğine çok önem verilmekte ve düzenli olarak her hafta dezenfekte edilmektedir.

Bulaşıcı hastalıklar ve hijyen şartları konusunda; öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, çalışanlarımız bilgilendirilmekte olup sağlık ve temizliğin sürekliliği sağlanmaktadır.