REHBERLİK BİRİMİ HER ZAMAN YANINIZDA

16.04.2020

Online Eğitim sürecinin en başından bu yana rehber öğretmenlerimiz her zaman olduğu gibi şimdi de çocuklarımızın ve velilerimizin en büyük destekçisi olmaya, onlarla sık sık iletişim kurmaya devam ediyor. Her hafta belirli aralıklarla öğrencileri ile online buluşmalar gerçekleştirerek "Bilinçli İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı, Konstrasyon ve odaklanma süreçlerini uzatacak dikkat çalışmaları, Günlük Plan ve Program hazırlama, Motivasyon arttırmayı hedefleyen başarı hikayelerini inceleme..." gibi belirledikleri farklı konularda online grup çalışmaları yapmaktadırlar.

Bunların yanısıra "Farkındalık Günleri Etkinliklerine" devam eden Rehberlik Birimimiz,

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü ve 7 Nisan Dünya Sağlık Gününde çocuklarımız ile uzaktan da olsa çalışmalar düzenlemis, onların bilinç ve farkındalık düzeylerinin artmasına katkı sağlamışlardır.

 

Her cumartesi öğrencilerimiz ile eğlenceli rehberlik buluşmaları da ( filmler üzerine değerlendirmeler, ma aile kek yapıyoruz, waffle zamanı...) düzenleyen birimimiz bu sayede çocuklarımızın içinde bulundukları süreçte kaygı ve duygu durumlarını dengede tutmayı amaçlamakta ve onlara keyifli aynı zamanda verimli zaman geçirmenin ipuçlarını vermektedir.

Ayrıca alanında uzman konuklar ile çok yakında online veli seminerlerine hazırlanan rehberlik birimimiz sadece öğrencilerimiz için değil velilerimiz için de yararlı olacak yoğun çalışmalarına devam etmektedir