ATAYURT ORTAOKULU YİNE ZİRVEDE

23.06.2020

Rusya Federasyonu tarafından düzenlenen XVI. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Olimpiyatlarına, Atayurt Ortaokulu Matematik ve İngilizce kategorilerinde altın madalya almaya hak kazandı.

 

URFODU Bilim Temelleri Bilgi Olimpiyatlarının amacı 5.6.7. ve 8. sınıf öğrencileri arasında Matematik, Biyoloji ve İngilizce'de öğrencilerin bilgi seviyesini tespit edip, en başarılı ve en iyi öğrencileri seçmektir. “URFODU Bilim Temelleri Bilgi Yarışması”yla ülkelerin stratejik kaynak olarak gördüğü entellektüel yeteneklerin ortaya çıkarılması ve ilerleyen zaman içerisinde öğrencilerin temel bilime ilgisinin güçlenmesini hedeflenmektedir.

 

Uluslararası Yarışma Komitesi (UOK)'nin sorumlu olduğu URFODU Bilgi Yarışması'nın organizasyon komitesinde Rusya Federasyonu, Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna, Kazakistan, Beyaz Rusya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Polonya, Tacikistan ve Almanya eğitim bakanlık uzmanları yer almaktadır. Yarışmaya birçok ülkeden 290.882 öğrenci, 1781okul katılmıştır.

 

Uluslararası platformdaki başarı sıralamasında yer almamızı sağlayan öğrencilerimizi kutluyor. Eskişehir ve kurumumuz adına başarıları ile gurur duyuyoruz.