ATAYURT OKULLARI CUMHURİYET BAYRAMI’NI ONLİNE TÖRENLE KUTLADI

02.11.2020

Okul yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velilerin online izledikleri tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Atayurt Okulları Ortaokul Müdürü Aysun Canbeken Uyar yaptığı konuşmada egemen güçler tarafından işgal edilen vatan topraklarının, savaştan yorgun ama yüreği özgürlük aşkıyla yananların esarete karşı direnişleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğiyle tekrar bağımsızlığına kavuştuğunu söyledi.

Atayurt Okulları Genel Müdürü Hikmet Ertürk de ;Cumhuriyet’in akıl, bilim eşliğinde çağdaşlaşmak olduğunu ve Cumhuriyet’i yaşatacak olanın gençler olduğunu söyledi .

Törenimiz 5.sınıflarımızın hazırladıkları şiirlerin ve yazıların okunmasıyla devam etti.

Cumhuriyet’in ilanının 97. yıldönümünde bizler Atayurt Okulları olarak; Cumhuriyetimizi ve onun değerlerini sonsuza dek yaşatacağımıza bir kez daha söz veriyor, öğrencilerimizi vatan sevgisi, bayrak aşkı ve cumhuriyet bilinciyle yetiştirmeye devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü vesilesiyle; 1001 emek ve fedakârlıkla kurdukları Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyor ve onların anısına bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz:

Yaşasın Cumhuriyet!