ATAMUN’20 ONLINE BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

09.11.2020

THE STRUGGLE YOU’RE IN TODAY IS DEVELOPING THE STRENGTH YOU NEED FOR TOMORROW

2020-2021 Eğitim öğretim yılının ilk Model Birleşmiş Milletler konferansını geçtiğimiz hafta sonu 7- 8 Kasım 2020 tarihlerinde online olarak gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Atayurt Okulları 11.sınıf yönetim ekibiyle, 10. sınıf mentör ve chair ekibiyle ve 9.sınıf çoğunlukla delege olarak katılımıyla yaklaşık 100 kişilik bir konferansın ardından yorucu fakat unutulmaz bir hafta sonu geçirdiğini söyleyen öğrencilerimizi kutluyoruz.

Konferansımızda bulunan komite ve konularına değinmek gerekirse;

Melisa Sayıt ve Edasu Aydıngör’ün başkanlığını yaptığı, Avrupa’nın mülteci ve göçmen krizi üzerine çözümler bulmaya çalışan UNHCR ( Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ) komitesinde

Ekin Özdöngül ve Yunus Ege Berber’in başkanlığını yaptığı, Kırsal Bölgelerdeki Kadınların İmkanlarını Geliştirmeye Yönelik çözümlerin tartışıldığı UNWOMEN ( Birleşmiş Milletler Kadın ) komitesinde Elif Dila Topci (best delegate ), Oya Tokar (outsatnding delegate) ve Melek Baykuşak ise (honorouble mention) ödüllerine layık görülmüşlerdir.

Dicle Naz Acu, Ceyda İlhan ve Elif Gürgan’ın başkanlığını yaptığı ve günümüzün en ciddi sorunlarından biri olan Covid -19 salgınnın ekonomik, sosyal ve uluslar arası ilişkiler üzerine etkilerinin tartışıldığı WHO ( Dünya Sağlık Örgütü ) komitesinde, Melis Nil Aysu (best delegate), Fevzi Ata Yalçın (outstanding delegate ), Ahmet Demir Akyol ve Eren Aztaş ( honorouble mention ) ödüllerini almaya hak kazanmışlardır.

Taha Kağan Güneş ve Muharrem Yiğit Çankaya’nın başkanlığında yürütülen ve Doğu Akdeniz Krizi üzerine çözümler bulmaya çalışan SPECPOL ( Özel Politik ve Bğımsızlaşma ) komitesinde ise Tunahan Ergürhan ( best delegate ) ve Efe Ağaoğlu ( outstanding delegate) ödüllerini almışlardır.

Duru Oğuz, Ece Durmuşoğlu ve Ahmet Ata Ertan’ın başkanlığını yaptığı, LGBTQ bireylere karşı yapılan ayrımcıklara karşı çözüm arayan HRC ( İnsan Hakları ) komitesinde ise İremnur Yıldız ( best delegate), Emre Kamışlı ( oustanding delegate), Deniz Türker ve İpek Kaya ise (honorouble mention) ödüllerini almışlardır.

2020- 2021 Mun Kulüp başkanlığını üstlenen Doğa Keskin ve Burcu Özkanlı ve tüm yönetim / mentör ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunar, bir sonraki Mun konferansımızda görüşmek üzere diyoruz.