ATAYURT ANADOLU/FEN LİSESİ SALI SÖYLEŞİLERİ KULÜBÜ İLE SORGULAYAN GENÇ BEYİNLER

02.02.2021

"Sorgulamayan, düşünmeyen, öğrenmeyen beyin yerinde sayar. Kendi potansiyelinin ancak binde birini açığa çıkarabilir."Elif Şafak

 

Okulumuz Salı Söyleşileri Kulübü olarak asıl amacımız kalabalık bir kitle olmaktan çok samimi ve kaliteli bir sohbet ortamı oluşturmaktır. Baskı olmadan, zorlamadan, herkesin kendi kendini keşfettiği, yepyeni bakış açıları kazandığıve gönüllülüğün esas olduğu bir kulüptür. Öğrencilerin kurduğu ve VI. yılını yaşayan bu kulüpte her hafta salı günü toplanıp bir kitap, bir film ya da bir etkinliği konuşulur ve tartışılır. Her Salı bir moderatörün kitabı, filmi ya da etkinliği tanıtmasıyla başlar, bir sorunun sorulmasıyla, bir düşüncenin ortaya atılmasıyla birlikte konudan konuya, sayfadan sayfaya, sahneden sahneye geçtiğimiz uçsuz bucaksız bir fikir havuzuna daldığımız sohbetler gerçekleştirilir.

2020-2021 Eğitim –Öğretim yılında Bülbülü Öldürmek ile birlikte başlayan bu yolculuk Cengiz Aytmatov’dan HarperLee’ye, Nuri Bilge Ceylan’dan Steven Spielberg’e kadar sanatı kucaklayan herkesi andığımız, çikolatadan kahve yapımına kadar birçok alanda etkinliklerde yer aldığımız bir ailedir SALI SÖYLEŞİLERİ KULÜBÜ.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Salı Söyleşileri Kulübü kapsamında 6 kitap sohbeti,7 film sohbeti ve bir gezi programı ve Ayhan Sicimoğlu’nu tanıma sohbeti olmak üzere 14 sohbet gerçekleştirilmiştir.