GİRİŞİMCİ GENÇLER ROBERT KOLEJ SOSYAL GİRİŞİMCİLİK KULÜBÜ TASARIM ODAKLI DÜŞÜNME VE SOSYAL GİRİŞİMCİLİK ATÖLYE PROGRAMINI BAŞARI İLE TAMAMLADI

09.02.2021

Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi 9,10 ve 11. Sınıf öğrencilerinden oluşan 15 kişilik bir grup girişimci öğrenci ile 01-05 Şubat tarihleri arasında gerçeklesen Robert Koleji Sosyal Girişimcilik Kulübü’nün düzenlediği “Tasarım Odaklı Düşünme ve Sosyal Girişimcilik Atölyesi” katıldı. 5 gün süren etkinliğin amaçları sosyal

girişimcilik felsefini anlayıp, ‘Eğitim’ teması üzerine sürdürülebilir çözüm önerileri hazırlamaktı. Toplamda 5 gruptan birbirlerinden farklı ve güzel prototipler çıktı.

 

1. Yenişim"nitelikli eğitim"in ne olduğunu içselleştirmiş, bu konuda bilgi sahibi olan insanları bir araya getiren bir uygulama. "

 

2. 4D Eğitim, piramitli hologram teknolojisi ekran üzerindeki nesneyi 4 boyutlu bir şekilde

göstererek eğitimdeki verimi artırmak ile birlikte eğitimi daha ilgi çekici ve eğlenceli bir hale getiriyor.

 

3. Benim Eğitim Merkezim (BEM) öğretmenlerin yeterli donanıma sahip olmamasından

kaynaklanan verimsiz, monoton dersler yüzünden kalitesiz eğitim gören öğrencilerin seslerini öğretmenlerine duyuramamasına çözüm bulmak üzere geliştirilmiş bir mobil uygulama.

 

4. GameClass’ın amacı oyunlar üzerinden öğrencilerin derslerden keyif ve verim almasını sağlamayan bir oyun aplikasyonudur.

 

5. Classcom, derslerdeki monoton havayı değiştirmeyi amaçlıyor. İnteraktif bir eğitim platformu kurarak öğrencilerin

öğrendikleri bilgileri eğlenerek ve dostane bir yarışma havasında içselleştirmelerini sağlıyor.