ATAYURT ANADOLU / FEN LİSESİ TIMUN 202O TURKİSH INTERNATİONAL MODEL UNİTED NATİONS) KONFERANSINI BAŞARI İLE TAMAMLADI

06.03.2021

“To dream anything that you want to dream. That is the beauty of the human mind. To do anything that you want to do. That is the strength of the human will. To trust yourself, to test your limits. That is the courage to succeed.” Bernard Edmonds

 

 

Özel Atayurt Anadolu / Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencilerinden oluşan 6 kişilik bir delegasyon, 2020 yılının Kasım ayında yapılması planlanan ancak salgın sebebiyle ertelenerek 26-28 Şubat 2021 tarihleri arasında Üsküdar Amerikan Lisesi tarafından online olarak gerçekleştirilen TIMUN 202O (Turkish International Model United Nations) konferansına katıldı. Model Birleşmiş Milletler konferansında öğrencilerimiz, Küba’yı temsil eden 6 farklı komitede yer aldılar. Bir öğrencimiz ayrıca Küba adına büyükelçi olarak yazılı bir bildiri de sunmuştur.

 

Öğrencilerimizden;

Batuhan Yaman, İklim Krizleri Hakkındaki Özel Konferans;

Melis Nil Aysu,Küresel Sağlık Tehditleri Hakkındaki Özel Konferans;

Tuana Kesikbaş, Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi;

Nehir Üçer, Özel Politik ve Bağımsızlaşma Komitesi;

Deniz Türker, Birleşmiş Milletler Çevre Programı;

Tevfik Deniz Karaca, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi’nde Küba adına yer alarak okulumuzu en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Komitelerindeki sorunlara getirdikleri çözümler, süreç esnasındaki bakış açıları ve diplomat görevleri sebebiyle öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Bu süreçte MUN KULÜP etkinliklerini sonuna kadar destekleyen Atayurt Okulları Üst Yönetimine, Atayurt Anadolu / Fen Lisesi idare heyetine ve emeği geçen bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.