ATAYURT ANADOLU/FEN LİSESİ ÖĞRENCİMİZ TOLGA FERAN’IN BÜYÜK BAŞARISI

06.05.2021

 Anadolu/Fen Lisesi öğrencimiz TOLGA FERAN UWC ROBERT BOSCH COLLEGE GERMANY %100 BURSLU olarak kabul almıştır. UWC (United World Colleges-Birleşik Dünya Kolejleri) barış içinde ve sürdürülebilir bir gelecek için, insanları, milletleri ve kültürleri birleştiren uluslararası bir eğitim hareketidir.

Bugün, UWC’nin dört kıtada 18 okulu bulunmaktadır. Bu okulların çoğunluğu 16-19 yaş grubuna odaklanmıştır. Bunun sebebi, bu yaş grubundaki genç insanların enerji ve idealizmi, hayat boyu sürebilecek empati, sorumluluk ve bu yolda mücadeleye devam etmeye, yönlendirmeye uygun bir zaman dili olmasıdır.

UWC okulları resmi olarak IB (International Baccalaureate) müfredatını takip ederler. IB‘nin oluşturulmasında önemli yere sahip olan UWC eğitiminde, aynı zamanda, deneyimsel öğrenme, toplum hizmeti ve açık hava aktivitelerinin önemi vurgulanmaktadır.

UWC öğrencileri, 155 ülkede Milli Komite sistemi üzerinden seçilirler. Bu Milli Komiteler, her ülkede yalnızca bir tanedir. Seçim öğrencinin UWC’ye uygunluğu ve yeterliliğine göre belirlenir. UWC görüşüne göre eğitim, öğrencilerin sosyo-ekonomik durumlarından bağımsız olmalıdır. Bu yüzden öğrencilerin %70’i IB diploma süreçlerinde ihtiyaçları doğrultusunda tam burs veya kısmı burs almaktadırlar.

UWC, insanları hayat boyu sosyal sorumluluğa teşvik etmektedir. Şu ana kadar 60,000’den fazla mezunu ile birlikte yerel, ulusal ve uluslararası bir değişime inanıp, bu çerçevede harekete geçmiş ve geçmektedir.

ÖĞRENCİMİZİ BAŞARISINDAN DOLAYI KUTLUYORUZ.

HAYAL EDEBİLİYORSAN ,YAPABİLİRSİN….

ATAYURTTA BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR