19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK SPOR BAYRAMI / GENÇLİK MÜNAZARASI

20.05.2021

Atayurt Okulları Anadolu Fen Lisesi 10.sınıf öğrencilerinin mentörlüğü altında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen İngilizce Münazara yarışması 3 takım arasında gerçekleşti. Gençlerin sorunları, soru işaretleri, günümüz dünyasının gençler üzerindeki olumlu ve olumsuz yansımaları üzerine tartışmalar yapan 9.ve 10.sınıf öğrencilerimiz çok keyifli ve verimli anlar geçirdiler.

İlk konu olarak gençlerin toplumun gelişmesi üzerindeki katkıları üzerine tartışmalar sürdüren ekipler daha sonra rakip değiştirerek 2.konu olarak spor derslerinin okullarda zorunlu olması ya da olmaması gerektiği üzerine güçlü ve ikna edici argümanlarla birbirlerini oldukça zorladılar. Son ve final konusu olarak gençlerin ülkemizde yeteri kadar ifade özgürlüğüne sahip olup olmamaları hakkında hararetli tartışmalar gerçekleştiren öğrencilerimiz günün sonunda biraz yorgun fakat kıymetli bir zaman geçirdiklerini dile getirdiler.

Münazarada Dicle Naz Acu mentörlüğünde Yiğit Çankaya, Ceren Erkan ve Ayşegül Kıran 1.olurken,

Ekin Özdöngül mentörlüğünde Yunus Ege Berber, Ahmet Ege Yeşilova, Aleyna Uyar ve Elif Dila Topci 2.

Melisa Sayıt mentörlüğünde ise, Melis Nil Aysu, Deniz Karaca, Mert Kolbudak ve Tunahan Ergürhan ise 3.olarak programı en iyi şekilde yürüttüler.